23948sdkhjf

Søppelbil? Mercedes straks klar med eEconic

Det kan virke som det er en strøm av lave elsøppelbiler på gang. Kommende eEconic veies inn til 27 tonn og har to elektriske motorer som yter opp til 400 kW i et knipetak.

ELEKTRISKE LASTEBILER: Det var vel så sendt som i går vi skrev om Renault D Wide ZE LEC som nylig er lansert. Renaulten har fremskutt og senket hytte, går på strøm og er som skreddersydd for renovasjon.

Nå varsler også Daimler at deres velkjente Econic snart er klar som eEconic, med «arkitektur» fra nye eActros som ble presentert tidligere i sommer.

Med sin lave fremkutte hytte og «bussdør» er Econic i utgangspunktet den perfekte renovasjonsbil. Den elektriske utgaven kommer som 6x2 med tillatt totalvekt på 27 tonn.

Som med eActros er hjertet i den elektriske utgaven en «elektrisk drivaksel» med to væskekjølte elektromotorer med to gir og kontinuerlig ytelse på 330 kW og maks ytelse på 400 kW.

Bilen får tre batteripakker hver med kapasitet på rundt 105 kWt. Bilen er fortsatt på teststadiet, men det planlegges for serieproduksjon i fabrikken i Wörth fra 2022.

Og i likhet med de fleste tilbydere av elektriske biler, understreker Daimler at de har et stort eConsulting team i ryggen som kan hjelpe potensielle kjøpere å finne den best tenkelige sammensetningen produkt og ladeinfrastruktur.

Opphav og kilder: Daimler pressemelding

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Scania Winter 2023 - tid for omstilling
Veidekke: Bygger enda flere boliger på Lillestrøm
Tyveriraidene: Krise på mandag, fikset på torsdag - kostnad over 300.000 kroner
Volmax og E18 Truckcenter: Tungbilverksted er oppkjøpt
Resultater 2022: Veidekke omsatte for 38,7 milliarder kroner
Scania R770 til Nilsskog AS: - Man må ha litt å sparke fra med i bakkene
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109