23948sdkhjf

Peab skal bygge fire el-fergeleier i Nordland

For en kontraktssum på ca. 300 millioner kroner skal Peab Anlegg bygge om fire fergeleier nord i Nordland for Statens vegvesen.

De fleste som har kjørt Norge på langs kjenner til fergesambandene Bognes – Skarberget på E6 og Drag – Kjøpsvik på rv 827. Begge krysser Tysfjorden nord i Nordland, og i praksis deler fjorden landet vårt i to. Som et ledd i det grønne skiftet skal Statens vegvesen sette inn nullutslippsferger i begge samband.

Kjøpsvik, Drag, Bognes og Skarberget

I midten av juli ble byggekontrakten til en verdi av om lag 300 millioner kroner signert av utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen og distriktssjef Bernt M. Jakobsen i Peab Anlegg.

– Vi er fornøyde med den gjennomførte konkurransen og den interessen bransjen har vist for å løse dette prosjektet for oss, sier prosjektleder Knut Sjursheim i Statens vegvesen.

Peabs oppdrag omfatter bygging av ny fergekai på Kjøpsvik og ombygging av fergekaiene på Drag, Bognes og Skarberget. Kaiene bygges om for kunne ta imot større ferger. I tillegg skal fergekaibru på Drag skiftes ut, og fire ladestasjoner med tilhørende teknisk infrastruktur for elferger skal på plass.

Tas i bruk i desember 2022

Stortinget har bestemt at det skal stilles krav til null- og lavutslippsteknologi når dette er mulig. Fergesambandet Drag – Kjøpsvik er 15 kilometer langt. Når de nye fergeleiene tas i bruk, blir det Norges lengste samband med elektrisk fergedrift. Rekorden som da settes og åpningen av de fire fergeleiene, utgjør en ny milepel i vegvesenets arbeid for å gi alle en grønnere reisehverdag.

– Denne utbyggingen er derfor et viktig bidrag til det grønne skiftet, sier utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen.

Peab Anlegg planlegger en forsiktig byggestart nå i august i år og målet er at el-fergene skal kunne tas i bruk i desember 2022.

Opphav og kilder: Peab

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lastebiler over 16 tonn: 35 prosent opp - Scania tok mai, Volvo leder totalt
Bruker mye mer penger på vei, uten at veiene er blitt bedre
Mesta mot historiske seks milliarder i omsetning
Unngå E18 om du kan – dobbelt opp med veiarbeid
Biogass-rushet: 12 ganger flere søknader i mai enn i en normalmåned
Virke rapporterer om kritisk lav aktivitet i byggenæringen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.114