23948sdkhjf

DHL bestiller 12 elektriske fraktfly

DHL Express er første selskap som bestiller fullelektriske Alice eCargo-fly fra amerikanske Eviation. Det første av i alt 12 fly vil bli levert i 2024.

DHL har som mål å etablere et elektrisk ekspressnettverk og tar nå et banebrytende skritt inn i en bærekraftig luftfartsfremtid. Eviations Alice oppgis å være er verdens ledende fullt elektriske fly, som gjør det mulig for flyselskaper å drive en nullutslippsflåte.

– Vi tror bestemt på en fremtid med logistikk uten utslipp.  På vei til ren logistikk spiller elektrifiseringen av alle transportformer en avgjørende rolle og vil i vesentlig grad bidra til vårt overordnede bærekraftsmål om null utslipp, sier John Pearson, adm. direktør i DHL Express.

Lastekapasitet på 1.200 kilo

Alice eCargo skal være ideelt for «feeder routes» og krever mindre investeringer i infrastruktur på flypassene. Det vil kunne flys av en pilot og ha en lastekapasitet på 1.200 kilo, en marsjfart på 220 knop og en maksimal rekkevidde på opptil 440 nautiske mil (815 km). For hver flytime kreves det 30 minutter eller mindre ladetid. dette vil kunne skje mens lasting og lossing foregår, noe som sikrer rask behandlingstid som opprettholder DHL Express stramme tidsplaner.

Jomfrutur senere i år

– Fra første dag satte vi oss et dristig mål om å transformere luftfartsindustrien og skape en ny æra med elektriske fly, sier Eviation-sjef Omer Bar-Yohay som etablerte selskapet i 2015.  Han mener samarbeid med selskaper som DHL er et bevis på at den elektriske epoken er over oss og er en viktig milepæl i deres søken etter å forandre fremtiden for flyvning over hele verden.

Med innovasjon, ytelse og bærekraft mener Eviation å skape en ny æra innen luftfart med Alice-flyet. I tillegg til cargoutgaven vil det også designet for å kunne ta ni passasjerer. Den aller første flyturen med Alice vil foregå senere i år og de første flyene til DHL Express vil bli levert i 2024.  

Kilde: DHL, Eviation

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109