23948sdkhjf

FUNNET: Stjålet Scania 730 fra Vikersund er lokalisert

Den 10 år gamle trekkvognen ble stjålet fra Vikersund natt til søndag, og eieren Asfaltfres AS Vikersund har utlovd 10.000 kroner i dusør.

KRIM: Gjennom søndag og natt til mandag har det vært hektisk aktivitet på facebook fra observante lastebilfolk. Nå på morgenkvisten mandag morgen ser det ut til at bilen er funnet.

Driftssjef Bjørn Harald Skutterud hos Asfaltfres AS opplyser at videoovervåkningen viser at det var noe aktivitet på selskapets område på Nedmarken fra midnatt og to-tre timer utover. 

- Vi oppdaget tyveriet søndag da et lag skulle avgårde på jobb med akkurat den bilen, men bare fant den frakoblede hengeren. Først måtte vi jo sjekke internt, om noen hadde tatt den med seg for å vaske eller noe, men når vi fant alle nøklene og dessuten så at fartsskriveren var kastet ut, da skjønte vi tegningen, sier Skutterud til Tungt.no.

Det er det siste døgnet kommet inn en lang rekke tips fra folk som mener de har sett bilen - eller bare er på alerten - fra store delere av Norge og over i Sverige. 

- Er det denne bilen som er funnet nå?

- Jeg har vært på jobb de siste timene og er ikke helt oppdatert på facebook, men vi har fått melding om at den er lokalisert og at politi er på vei.

- Hva ligger bak det litt spenstige tiltaket å utlove dusør?

- Bilen er en ting, men vi har også en del nivelleringsutstyr liggende som vi trenger. Det er nok mulig å anskaffe nytt, men det kan jo ta tid. Så vi håper jo at bil og utstyr er funnet nå og at alt er i orden.

Det var altså nå mandag morgen bilen ble observert av observante facebookbrukere, som opplyser til Tungt at de jobber ved siden av der bilen er observert. Da de så den, ringte de sporenstreks til Asfaltfres.

- Asfaltfres ligger ved siden av Bete asfalt i Vikersund og vi jobber for Bete asfalt. Den bilen ble parkert av tyvene ved siden av der vi legger asfalt, så det var veldig lett å kjenne igjen i bilen, svarer finnerne i en melding til Tungt.

Politiet skal nå ha vært på stedet - som altså ikke er så langt unna som mange av de andre facebookobservasjonene kunne tyde på.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172