23948sdkhjf

Bygg- og anlegg: De 10 største i 2020

Slik var omsetning for de 10 største bedriftene i bygg og anlegg i 2020.

REGNSKAPENE 2020: I bransjene bygg og anlegg – og ja, det må kunne betraktes som to bransjer – var året 2020 et riktig hyggelig regnskapsår totalt sett. Og spesielt på bunnlinjen.

Tidsskriftet Byggeindustrien, som er heleid av Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg, har årlig en gjennomgang av nøkkeltallene til næringen.

De anslår at bransjenes gjennomsnittlige resultatmargin (omsetning og resultat før skatt), økte fra 2,7 prosent i 2019 til 4,4 prosent i koronaåret 2020.

Det er strengt tatt en strålende vekst i selve marginen! 

De 10 største

Dette er de 10 største etter omsetning i 2020. Byggeindustrien rangerer dem i denne rekkefølgen (og da har de skilt ut omsetningen for bygg og anlegg for selskapene med variert virksomhet). Dette er konserntall - ikke alle lar seg verifisere på proff.no ennå:

Alle de 10 største er altså bedrifter i milliardklassen med god margin. Byggeindustrien lister faktisk opp totalt 39 bedrifter med omsetning over en milliard kroner i 2020.

Med unntak for Skanska og GK Gruppen, har omsetingen også økt ganske betydelig fra 2019 til 2020.

Men svakere marginer enn bransjesnittet

Som kjent blåser det oftere hardere på toppene, og desto større virkomheten er, desto vanskeligere å ta ut gevinst. For eksempel er AF Gruppen mer en 10 milliarder kroner mindre enn Veidekke, men satt igjen med høyere resultat før skatt.

Av disse ti bedriftene var det faktisk kun to – AF Gruppen og Skanska – som oversteg gjennomsnittlig resultatmargin for bransjene på 4,4 prosent..

Summerer vi resultatene for de 8 av disse 10 som har oppgitt resultat før skatt, ender vi på en resultatmargin på 3,4 som gjennomsnitt. Altså svakere enn bransjesnittet for de store.

Opphav og kilder: Byggeindustrien, Proff mfl

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172