23948sdkhjf

Vil være yrkessjåfør: - Det var som et slag under beltestedet

Marius Nikolassi fra Porsanger ønsker å jobbe som yrkessjåfør, men føler at han ikke har oddsene på sin side.

ARBEIDSSØKER: I august postet Marius Nikolassi fra Porsanger et innlegg i facebookgruppen "Ledige sjåførstillinger". Innlegget var langt, åpenhjertig og ærlig, og Nikolassi ønsket med innlegget å få seg jobb som yrkessjåfør.

I innlegget kan vi lese følgende:

"- Når man har droppa ei sånn bomba som i innlægget hær så e det ingenting " skummelt" man træng å frykte skal komme frem i ettertid . Æ syns det e like greit sånn."

Tungt.no tok kontakt med Nikolassi for å høre hvordan responsen hadde vært etter at han postet innlegget på facebook.

- Det er ikke slik at jeg har fått voldsom respons fra arbeidsgivere som vil ha meg i jobb. Det hadde jeg heller ikke forventet. Jeg er ikke ute etter likerklikk på innlegget mitt, men ser at det er mange som synes at innlegget var bra og morsomt, sier Nikolassi.

Det er til nå 450 likes og 89 kommentarer på facebookinnlegget.

Vanskelig å få seg jobb

Han jobbet som fisker frem til 2019, da han fikk et kraftig hjerteinfarkt. Det ble operasjon og opptrening, og han måtte innse at han ikke kunne vende tilbake til yrket som fisker. Han ønsket da å bli yrkessjåfør, og med intensivkurs på Stjørdal og Meråker trafikkskole fikk han førerkort på lastebil og var klar til å kjøre i mars 2020.

- Forrige høst og vinter jobbet jeg som brøytebilsjåfør, og trivdes meget godt med det, sier Nikolassi.

Etter at brøytesesongen var over, merket han at det var vanskelig å få seg en fast jobb som yrkessjåfør.

- Jeg trodde ikke jeg skulle oppleve at jeg er for gammel til å få jobb. Jeg er bare i 40-årene, så det var et skikkelig spark under beltestedet. Jeg skrev innlegget mitt på facebook blant annet for å belyse nettopp dette at det ikke er så lett å få seg jobb når man er mann og over 40 år, sier Nikolassi.

Han legger til at han også har erfart at som jobbsøker i transportbransjen er det en stor fordel hvis man kjenner noen som allerede har en fot innafor.

- Jeg registrerer at mange får jobb gjennom bekjente, sier han.

Han sier videre at han mener at en som har jobbet med praktisk arbeid hele livet kan være like god arbeidskraft som ei som har langt hår og smiler fint på bilder. Han ser også at det er mye mer respons hvis man er ung og nyutdannet, og kanskje aller helst kvinne.

- De fleste menn, inkludert meg selv, liker damer med langt hår og pupper. Men i jobbsammenheng bør det være knusende likegyldig, sier Nikolassi.

Han jeg syns det er flott at det kommer mange kvinner inn i mannsdominerte yrker, og håper at de blir behandlet med respekt og ikke sett på som objekter.

Operert for hjerteinfarkt

Nikolassi legger ikke skjul på at han har hatt utfordringer i livet. I facebookinnlegget kan vi lese:

"Har brukt drugs i min ville tid og blei alkis da æ slutta med narko, men fant ut for nån år sia at æ e for lat og gammel t å holde på med rus. Så æ har nu nåkka papira fra lege på at æ ikke hold på med det mer. Vært 100 prosent rusfri i over 3 år nu, og blir nok det resten av livet. Som sagt, e for lat til å gå tilbake til sånt tøv."

I tiden før han fikk hjerteinfarktet hadde han kjent at noe var galt, men torde ikke gå til lege. Etter at han fikk hjerteinfarktet og ble operert i 2019 har det gått bedre og bedre med helsen. Senest i august i år var han gjennom nye grundige undersøkelser, og resultatet ble at Nikolassi kunne beholde sin helseattest for lastebil og vogntog.

- Jeg har hatt mine utfordringer tidligere, men nå er jeg virkelig klar for et liv som yrkessjåfør. Jeg er en ærlig sjel og derfor kunne jeg skrive et slikt innlegg som jeg gjorde. Hvis jeg var arbeidsgiver ville jeg satt pris på at folk er ærlige og kaller en spade for en spade, sier Nikolassi.

Han legger til at ikke alt i innlegget er like seriøst. Han vet naturligvis hva bokstavene på førerkortet sitt betyr.

- Jeg har skikkelig lyst til å være yrkessjåfør, og håper at det kommer en mulighet for det. Jeg håper mange vil se at jeg er en arbeidskar, sier Nikolassi.

På facebookinnlegget kommenterer Nikolassi dette:

"- En av grunnan t måten æ har skrevet innlægget på e at nån få simple sjela har glede av å være intrigemakere og viske litt bak ryggen på en til kollegaer eller til sjefen. Og ka e vel bedre enn å snyte sånne folk for den gleden med å bare si: Hei, hær e æ, sånn har æ vært, sånn e æ nu , æ har tabba mæ ut mange gang i min tid , æ e ikke perfekt og æ kommer aldri til å bli det heller. Men æ har bestandig vært en jævel til å jobbe og e ansvarsfull og dyktig på mine vis. Og sist men ikke minst: Æ e rimelig ærlig."

Du kan lese hele innlegget her…

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125