23948sdkhjf

Posten og DHL åpnet City Hubs i Oslo

Sist fredag stod klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn for den offisielle åpningen av den nye city huben til DHL Express på Filipstad i Oslo. Tre dager senere åpnet byrådsleder Raymond Johansen en tilsvarende for Posten.

De to nye distribusjonspunktene ligger rett ved Schenkers Oslo City Hub som ble tatt i bruk i 2019.

DHL Express var imidlertid allerede på plass på Filipstad to år tidligere, den gang med en mikroterminal for tre lastesykler som skulle erstatte distribusjonen med like mange varebiler i Oslo sentrum. Den nye DHL Express Oslo City Hub som ble offisielt åpnet av klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn på fredag, danner basis for distribusjon innenfor Ring 3 med tolv elektriske kjøretøyer.

Les også: Schenkers Oslo City Hub: Et forbilde for andre

I 2017 ble Deutsche Post DHL Group det første logistikkselskapet i verden som satte et mål om å redusere klimagassutslippene til netto null innen 2050 og konsernet investerer totalt syv milliarder euro i løpet av de neste ti årene i tiltak for å redusere CO2-utslippet. Midlene vil særlig brukes til alternative flydrivstoff, utvidelse av antallet nullutslippsbiler, samt klimanøytrale bygninger. Underveis mot 2050-målet har konsernet forpliktet seg til ambisiøse delmål. Blant annet skal 60 prosent av varebilene for last-mile-levering på globalt nivå være elektrisk drevet innen 2030 skal, hvilket vil innebære mer enn 80.000 e-kjøretøy.

Posten: Skal kjøre fossilfritt i Oslo før nyttår

 – Åpningen av Oslo City Hub markerer en viktig milepæl for oss i Oslo. Nå blir all pakke- og postlevering innenfor Ring 2 fossilfri, fastslo Postens konsernsjef Tone Wille i forbindelse med åpningen på mandag. – Det er også en stor glede å fortelle at vi nå har bestilt 90 nye elektriske kjøretøy som skal benyttes til pakkelevering i hovedstaden. Dersom disse blir levert som avtalt vil all pakke- og postlevering i hovedstaden skje med fossilfrie kjøretøy innen nyttår, la hun til.

Fra sin nye City Hub forventer Posten å levere ut mellom 15.000 og 20.0000 pakker i Oslo sentrum med hjelp av åtte elektriske varebiler som erstatter like mange fossildrevne kjøretøy.

Opphav og kilder: Posten og DHL

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Pon Equipment Norge har fått ny sjef: Ole-Petter Holene (46)
Scania Winter 2023 - tid for omstilling
Veidekke: Bygger enda flere boliger på Lillestrøm
Tyveriraidene: Krise på mandag, fikset på torsdag - kostnad over 300.000 kroner
Volmax og E18 Truckcenter: Tungbilverksted er oppkjøpt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11