23948sdkhjf

Raymond startet byggingen av Sentrum brannstasjon

I går startet byggearbeidene av Sentrum brannstasjon i Oslo skal sikre brannberedskapen i sentrum når Hovedbrannstasjonen på Hammersborg legges ned i 2023.

Den nye stasjonen er sentralt plassert ved siden av Havnelageret, og blir åpent og publikumsvennlig med en liten park ved siden. Helt etter planen startet WK Entreprenør med byggearbeidene nå i midten av august, opplyser byggherren Omsorgsbygg Oslo i en pressemelding.

Les også: Ett skritt nærmere ny Sentrum brannstasjon

Kompakt og miljøoptimalisert

Sentrum brannstasjon har høye miljøambisjoner; bygget skal miljøsertifiseres til BREEAM-NOR Excellent, tilrettelegge for økologisk mangfold gjennom bruk av stedsegne plantearter og etablering av habitater for pollinerende insekter, og det skal benyttes bygningsintegrerte solceller. Klimagassutslippene fra materialbruk skal være minimum 40 prosent lavere enn referansebygget.

Selve bygget vil gi plass til fire brannbiler og en vaskehall, kontorer, treningsrom med mer, og fasaden vil altså være forholdsvis åpen og publikumsvennlig. Tomtearealet er på 1.400 kvm, mens bygningsstørrelsen, fordelt over tre etasjer, er på ca. 2.600 kvm bruttoareal. Entreprisekostnaden for prosjektet er 116 millioner (inkl. mva).

Ved markeringen av byggestarten stilte byrådet mannsterke, noe som gjenspeiler hvor viktig dette prosjektet er for hovedstaden. Foto: Omsorgsbygg Oslo

Skal være synlig

– Det er alltid stas å bygge noe nytt, men en brannstasjon er noe helt spesielt. Herfra skal våre brannfolk rykke ut når det brenner, når det skjer ulykker og når liv, helse og verdier står i fare. Det finnes ingen viktigere jobber enn den som skal gjøres fra dette bygget og de andre brannstasjonene i byen vår, sa byrådsleder Raymond Johansen, som fant seg godt til rette bak spakene på den elektriske gravemaskinen.

– Sentrum brannstasjon er relativt liten i antall kvadratmeter, men gir god brannberedskap i byen og særlig i sentrum. Det har vært en viktig forutsetning at Brann- og redningsetatens arbeid er synlig for samfunnet. Derfor bygges stasjonen med en åpen fasade, så alle kan se inn på bilene og vaskehallen. Og det er lagt stor vekt på gode arbeidsforhold og utstyr for mannskapet, sa Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap.

Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel påpekte at de mange naturkatastrofene viser viktigheten av god brannberedskap.

– Oslo skal være en trygg og brannsikker by, og denne brannstasjonen er et godt bidrag til det, sa hun.

Opphav og kilder: Omsorgsbygg Oslo

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08