23948sdkhjf

OBOS i farta: 40 prosent flere byggestarter og solid halvårsresultat

OBOS har nå over 6.600 boliger under bygging og flere skal det bli når en helt ny bydel skal etableres på et gammelt industriområde sør i hovedstaden.

OBOS igangsatte i løpet av første halvår 2.213 boliger hvorav OBOS´ andel av dette utgjorde 1.877 boliger. Det er en økning på 40 prosent i forhold til tilsvarende periode i 2020, opplyser selskapet i en pressemelding.

Samlet har OBOS nå 6.643 boliger, til en verdi av nesten 31 milliarder kroner, under bygging. OBOS´ andel av disse utgjør 5.674 boliger som er en økning på 29 prosent i forhold til tilsvarende tidspunkt i 2020.

– Vi har ambisjoner om fortsatt høyt igangsettingsnivå framover. En nøkkelfaktor vil være at det oppnås nødvendige offentlige tillatelser og god framdrift i plan- og byggesaksprosesser, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

OBOS solgte i første halvår 2.345 boliger, hvorav OBOS´ økonomiske andel utgjorde 2.135 boliger. Det er 52 prosent mer enn i samme periode i fjor. Lave renter, ønske om mer plass og sterk prisvekst på brukte boliger, har økt etterspørselen etter nye boliger.

– Vi er bedre rustet enn noen gang til å oppfylle formålet om å bygge mange boliger til medlemmene våre. Vår organisasjonsmodell, der overskuddet går tilbake til virksomheten, legger til rette for langsiktighet, forutsigbarhet og god drift, hevder konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Halvårsresultat på 3,1 milliarder

OBOS melder også å ha lagt bak seg et godt økonomisk halvår. Resultatet før skatt på 3.121 millioner kroner preges av en ekstraordinær gevinst på 2,1 milliard kroner knyttet til salget av aksjer i JM AB og bidrar sterkt til å gjøre konsernets likviditetssituasjon meget solid.

– Overskuddet vil fortløpende bli investert i nye tomter, byggeprosjekter og en intensivert og kraftig satsing på OBOS Deleie og OBOS Bostart som skal sikre at flere får råd til å kjøpe egen bolig, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

Skal bygge en helt ny bydel på Rosenholm

OBOS og BMT Invest har gått sammen om en storsatsing på Rosenholm i bydel Søndre Nordstrand. De tre siste årene er det kjøpt eiendommer på til sammen 100 mål med en prislapp på rundt 850 millioner kroner. Kjøper av de fem tomtene på Rosenholm er selskapet Rosenholmveien 4 AS, som eies 80 prosent av OBOS Nye Hjem og 20 prosent av BMT Invest AS.

Det gamle industriområdet på Rosenholm skal bli en ny OBOS-bydel med 1.800 til 2.000 boliger. Foto: Nyebilder.no

Den nye storutbyggingen kommer rett ved Rosenholm stasjon, et kvarters togtur fra Oslo S. Her skal dagens industribebyggelse forvandles til en helt ny OBOS-bydel med mellom 1.800 og 2.000 boliger som vil ligge i nær tilknytning til store grøntområder og Søndre Aas gård.

Selskapet melder at planleggingen av det nye boligområdet så vidt har kommet i gang, og trolig vil det ta seks, syv år før de første boligene kan legges ut for salg.

– Her skal vi skape en ny bydel med gode boliger til OBOS-medlemmene. Med tomtepriser som ligger et stykke under gjennomsnittet i Oslo, kombinert med ordninger som Bostart og Deleie, kan vi tilby boliger som flere har råd til. Målet er at folk med helt vanlig inntekt skal ha mulighet til å kjøpe leilighet, sier Daniel Kjørberg Siraj.

Opphav og kilder: OBOS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125