23948sdkhjf

Fra minus 15 til pluss 9,6 millioner: Taraldsvik på skinner igjen

Kraftige kutt i kostnadene bidro til at Taraldsvik Maskin AS i Narvik snudde det dårlige årsresultatet i 2019 til å bli rekordhøyt i fjor.

Taraldsvik Maskin AS ble etablert i 1989 og har ifølge selskapet bred erfaring innen ordinære maskinentreprenørtjenester, jernbanedrift, vintervedlikehold og spesialtransport. Til avisen Fremover opplyser adm. direktør Karl Aksel Vik at de med sine over 80 ansatte er en stor og viktig arbeidsplass i Narvik og at entreprenørvirksomheten er det viktigste for selskapet.

Kraftig resultatforbedring

Ifølge proff.no omsatte Taraldsvik Maskin AS for 146,7 millioner kroner, en svak nedgang på ca. 900.000 kroner fra året før. Driftsresultatet gikk imidlertid fra minus 10,2 millioner kroner i 2019 til pluss 13,3 millioner i fjor, mens årsresultatet ble snudd fra minus 14,9 millioner til pluss 9,6 millioner – med andre ord en forbedring på hele 24,5 millioner kroner.

Med tilnærmet samme inntekter sier det seg selv at resultatfremgangen skyldes at selskapet hadde betydelig mindre utgifter i fjor enn året før hvor Fremover opplyser at blant annet 10 millioner kroner i det store var knyttet til etableringen av turisttoget Arctic Train.

Opphav og kilder: Fremover

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078