23948sdkhjf

10 fylkeskommuner kjøper veiforvaltningssystem av Norconsult

Norconsults største kontrakt innen informasjonssystemer for veiforvaltning noensinne.

I juni 2020 lyste ti (10) fylkeskommuner ut anbud på et nytt veiforvaltningssystem. Anbudet ble vunnet av NoIS sammen med sitt svenske datterselskap Norconsult Astando. Samtlige fylkeskommuner har benyttet seg av opsjonen til å kjøpe systemet, skriver Norconsult i en pressemdling.

- Vi i fylkeskommunene ønsket oss en digital løsning som kunne bidra til at drift og vedlikehold av det store veinettet vårt kan planlegges og styres på en mer moderne og effektiv måte, sier Ann-Kristin Rehder, rådgiver samferdsel i Innlandet fylkeskommune.

Systemet skal gi effektivt veivedlikehold ved å støtte arbeid med planlegging, gjennomføring og kontroll av veirelaterte aktiviteter som dekkeplanlegging, drift og vedlikehold av broer, tunneler eller belysningsarbeid.

Bedre koordinering

Tanken er at ulike fag skal kunne koordinere arbeidene sine slik at tunneler, veier eller broer stenges så sjelden og så kort tid som mulig. Denne muligheten finnes ikke i dag ifølge Norconsults Kjell Sandal.

Kan demme opp det store etterslepet på vedlikehold

Det er et stort etterslep på vedlikehold av veier i Norge, og store investeringer står i praksis og råtner på rot. Det kommer tydelig frem i RIFs State of the Nation 2021.

Kilde: Pressemelding fra Norconsult

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094