23948sdkhjf

Veidekke: Resultatfremgang etter første halvår

Vi hever resultatmarginen og viser at vi er på god vei mot å nå målene vi har satt oss for 2022 sier Bengtson.

Veidekke omsatte for NOK 9,8 milliarder i andre kvartal. Resultatet før skatt var NOK 391 millioner, som ga et resultat per aksje på NOK 2,0. Ved utgangen av kvartalet hadde konsernet en ordrereserve på NOK 39,7 milliarder.

– Veidekke har god fart fremover og leverer bedre resultater enn på samme tid i fjor. Vi hever resultatmarginen og viser at vi er på god vei mot å nå målene vi har satt oss for 2022. En god ordreinngang hittil i år forteller oss at Veidekkes markeder i store trekk fungerer tilfredsstillende, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson.

Omsetningen i kvartalet utgjorde NOK 9,8 milliarder, som er på nivå med andre kvartal i fjor. Resultatet før skatt i andre kvartal var NOK 391 millioner, en økning fra NOK 360 millioner i andre kvartal i fjor. Alle virksomhetsområdene styrket lønnsomheten sammenliknet med fjoråret, med unntak av den norske byggvirksomheten, der marginen var på nivå med i fjor.

Første halvår

Omsetningen for første halvår var NOK 18,1 milliarder, som er på nivå med første halvår 2020. Resultatet for første halvår var NOK 419 millioner, en økning fra NOK 244 millioner i første halvår i fjor. Resultatfremgangen kom i hovedsak i Infrastruktur Norge og i Veidekke Sverige, resultatet i Bygg Norge og Hoffmann var på nivå med første halvår i fjor. Resultatet for første halvår i fjor inkluderte kostnader for utskillelsen av eiendomsvirksomheten og finansielle effekter på til sammen NOK 47 millioner.

Kilde: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093