23948sdkhjf

Bedre resultater og sterk ordreinngang i NRC Group

Har sikret seg kontrakter for over fire milliarder kroner i andre kvartal.

Ordreinngangen for NRC Group var på 2,2 milliarder kroner, en økning på over 60 prosent fra samme kvartal i fjor. Selskapet sikret seg i tillegg en kontrakt med Finnish Transport Infrastructure Agency på 2 milliarder kroner, for håndtering og distribusjon av materiell de neste fem årene. Kontrakten er ikke inkludert i den rapporterte ordreinngangen, noe som betyr at NRC Group har sikret seg kontrakter for over 4 milliarder kroner i andre kvartal.

Selskapet som blant annet har datterselskapene Gunnar Knutsen AS og Norsk Saneringsservice, leverer et godt resultat i andre kvartal. EBITA* i konsern var på 47 millioner kroner, en økning fra 27 millioner kroner samme kvartal i fjor. 

- Vi har oppnådd gode resultater på våre viktigste fokusområder; øke lønnsomheten og forbedring av ordreinngangen. Jeg er veldig stolt av hva organisasjonen har levert. Det systematiske forbedringsarbeidet som er gjennomført de siste to årene begynner å gi resultater, sier Henning Olsen, CEO i NRC Group ASA.

Gode finske resultater

Finland leverte et sterkt kvartal med EBITA* på 65 millioner kroner, en klar forbedring fra 19 millioner kroner samme periode i fjor. Fortsatt gode resultater i bane-virksomheten og vedlikehold er hovedårsakene til forbedringene. Arbeidet med å skape en mer fleksibel kostnadsstruktur har også vært vellykket og bidrar til bedring av resultatet. 

Lavere i Norge

I Norge leverte selskapet en EBITA* på 2 millioner kroner i kvartalet, en nedgang fra 27 millioner kroner samme periode i fjor. Lavere aktivitet i anlegg og svakere marginer i rive- og gjenvinningsvirksomheten forklarer nedgangen i resultatet. Tiltak som er iverksatt for å bedre lønnsomheten viser god progresjon og vil bidra til gradvis bedre resultater. Anleggsvirksomheten sikret seg flere kontrakter i første halvår slik at aktivitetsnivået vil øke fremover.

Hard konkurranse i Sverige

I Sverige er priskonkurransen fortsatt utfordrende, noe som har medført vesentlig lavere aktivitet. Selskapet leverte en EBITA* på -12 millioner kroner i andre kvartal, omtrent på samme nivå som samme kvartal forrige år.

NRC Group:

Totalleverandør av banerelatert infrastruktur, og leverer i tillegg infrastruktur til havner, kaier og broer med hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo.
Omsetter for rundt 6,5 milliarder kroner og sysselsetter cirka 2 000 medarbeidere.

Opphav og kilder: Pressemelding fra NRC Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125