23948sdkhjf

Majorstuhjemmene: Veidekke river og bygger nytt for 608 millioner

Veidekke har inngått kontrakt med Omsorgsbygg Oslo KF om riving av eksisterende bygningsmasse og oppføring av det nye og miljøsertifiserte Majorstuhjemmene. Oppdraget er en totalentreprise verdt 608 millioner kroner.

Majorstuhjemmene (tidligere Majorstutunet bo- og behandlingssenter) består i dag av to sammenbygde bygninger hvor den eldste ble oppført rundt 1984 og den nyeste rundt 2000. Veidekke opplyser at disse skal rives og en rekke materialer er planlagt for ombruk i det nye bygget.

Sykehjemmet blir på nær 16.000 kvm og skal foruten 120 sykehjemsplasser blant annet romme dagsenter, kafe, bibliotek, vinterhager samt sansehager både på tak og i gårdsrommet. Prosjektet omfatter også et offentlig torg mot Sporveismuseet som er nærmeste nabo på Majorstuen.

Majorstuhjemmene skal oppnå klassifiseringen Breeam Excellent og byggearbeidene skal gjennomføres med en målsetning om utslippsfri byggeplass.

Omsorgsbygg Oslo opplyser at både beboerne og medarbeiderne flyttet midlertidig til et avlastningssykehjem på Økern i mai/juni. Byggestart er planlagt i september med ferdigstillelse i januar 2024.

Opphav og kilder: Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094