23948sdkhjf

Flytter opp til 20.000 tonn stein om dagen

Steintransport AS rensker, laster og transporterer til knuser på Valberg pukkverk og satte ny omsetningsrekord i fjor.

Det er en varm sommerdag med knallblå himmel i Valberg pukkverk. Pukkverket blir nå drevet av NCC og i 2013 kunne pukkverket feire 100 år med berghistorie.

- Dette er en av de fineste utsiktsplassene i Kragerø, her ser du helt til Danmark, smiler Trond Snøås. 

Kontrakt med NCC

Steintransport AS som ble etablert i 1985 har kontrakt med NCC på Valberg Pukkverk på rensk, lasting og transport til knuser, samt blokkproduksjon inklusive båtlasting, noe som bidrar til å sikre en kontinuitet i driften gjennom året.


Bilde over: Trond Snøås (eier i Steintransport AS) og Nils Arve Norendal (maskinselger Nasta) har blitt enige om nye lastemaskiner fra Hitachi. Foto: Nasta

Omsetningsrekord

Det var faren til nåværende eier Trond Snøås, som sammen med to andre startet selskapet. Ti år etter overtok faren firmaet sammen med sønnen Trond, og etter det har Trond vært sterkt involvert i driften. I dag er det han som eier firmaet, mens Even Hæhre Ødegaard er daglig leder. Bedriften har kontorer i Kragerø Næringspark. Totalt har bedriften rundt 50 ansatte, hvor av de fleste har lang fartstid og mye erfaring innenfor entreprenørbransjen. Med en omsetning på 120 millioner i fjor ble året det beste hittil i historien. 


Bilde over: Ny lastemaskin på plass. Den første Hitachi ZX690LCR-7 i Norge i steinbruddsversjon. Foto: Nasta

 - Juni og juli månedene nå er høysesong hos oss. Vi kan kjøre en opptil 10 000 tonn i knuseren i løpet av en dag. Og flytte en 4-500 tonn internt her, og kanskje inkludert på båt så flytter vi opp til 20 000 tonn med stein på en dag. Så her er det hektisk, smiler Snøås.

Og det er virkelig full aktivitet, med en rekke maskiner i sving i pukkverket. I tillegg til lastere, tipptrucker og dumpere, er det tre store gravere på området.

Fikk ny graver i steinbruddsversjon

To Hitachier, en ZX490LCH-6 og en nylig ankommet ZX690LCR-7. Sistnevnte var faktisk den første maskinen levert av denne modellen i Norge. Maskinen er en steinbruddsversjon av den drøyt 71 tonns store maskinen fra Hitachi. Steintransport fikk maskinen i april og har nå rukket å få 1000 timer på telleren. 


Bilde over: Lærling Jonas Isaksen kjører den nyeste gravereren på Valberg pukkverk. Foto: Nasta

 - Det var jo gøy å få Norges første – den har virket til nå i alle fall, men nå har den bare 1000 timer også da» smiler maskineieren lurt.

Steintransport AS har fem Hitachi maskiner i parken, her i pukkverket har ZX490LCH-6 rundet 5000 timer.

Lærlingen fikk ny maskin

Firmaet har, i tillegg til sine faste ansatte, dessuten 4-5 lærlinger. En av dem er maskinfører Jonas Isaksen, som også kommer fra Kragerø. Jonas startet i oktober og har drøyt 1 år igjen av læringstiden i bedriften og har fått gleden av å kjøre den nyeste maskinen på området.

Vi må selvfølgelig spørre Trond om tanken bak å sette en lærling på en slik maskin:

- Nei, hvis en ikke gir lærlingene kunnskapen får man jo heller ikke noen til å laste til slutt. Desto større maskin desto mer oversikt har man jo også. Så jeg føler meg trygg på det ja, nikker maskineieren. 


Bilde over: 
- Jeg er stålfornøyd! Og jeg setter virkelig pris på at jeg får lov å kjøre denne, smiler Jonas Isaksen. Foto: Nasta

Kilde: Pressemelding fra Nasta

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094