23948sdkhjf

Sondre fra Kongsberg: - Det ble noen søvnløse netter

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg var veldig skeptisk”

  • Sjåfør: Sondre Flatin
  • Bosted: Kongsberg
  • Kjører: Stort sett på Østlandet
  • Bil: Scania S770
  • Sondre begynte å kjøre fast på slutten av 2018, og jobber i dag i eget firma Sondre Flatin AS hvor han leier seg ut til ulike oppdrag. Akkurat nå kjører han for Heim Haugo på Dalen.
  • Instagram: @83sondre

“Før jeg startet å kjøre fast som yrkessjåfør var jeg lastebilmekaniker i 17 år. Jeg hadde søkt på en jobb i Norsk Saneringsservice, som jeg ikke fikk. Men en dag ringte Haugo i NSS og spurte om jeg fortsatt var interessert. Det endte med en rask samtale noen dager etterpå, og jeg var ganske kjapp med å si ja. Jeg jobbet der i to år.

Jeg fikk også flytte skogsmaskiner i Vestfold og Telemark for Tveitan og Bang Tynningslag, noe som hadde vært en drøm for meg.

På grunn av livssituasjonen min sluttet jeg, og startet opp mitt eget firma. Der leier jeg meg ut til ulike oppdrag. Akkurat nå er jeg innleid og kjører for Haugo.

Inspirasjonen til å bli yrkessjåfør startet vel i barndommen med pappa. Han hadde skogsmaskiner, og han lånte ofte lastebil for å flytte dem. Da var jeg med. Han kjørte også tippbil, og jeg var med han på det også. 

Jeg har hatt mange flotte opplevelser som yrkessjåfør. Noe av det jeg husker best var da jeg jobbet for NSS og skulle flytte den største rive-maskinen fra Oslo til Larvik sentrum. Det var en Volvo 480 graver. Med disp på 100 tonn totalvekt, og langt over 20 meter med 4-5 meter overheng bak, så var jeg veldig skeptisk. Det ble noen søvnløse netter før turen, men det hele gikk veldig bra.

Jeg har nok ingen favorittstrekning, men det er ganske spennende med maskinflytting når veiene blir smale og kronglete. Både Vestlandet og nordover er selvfølgelig høyt på lista over steder jeg ønsker å kjøre. Der er det flott natur å se på.

I hverdagen er det viktig for meg at jeg gjør en jobb som folk er fornøyd med, og at jeg utfører den på en trygg og god måte.

I bilen er det ofte en egen Spotify-spilleliste det går i. Der er det veldig blandet utvalg musikk, men country er jo selvfølgelig høyt sammen med de norske artistene som Hellbillies, Rotlaus og lignende. Noen ganger hører jeg på podcast som Livet på veien og Langkjøring med Geir Schau.”

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125