23948sdkhjf

Rangeringsracer: Terberg lanserer oppgradert Body Carrier

Terberg BC183 er en oppgradert utgave av BC182 som er blitt utstyrt med en renere Stage V-sertifisert motor og ikke minst et førerhus som både er større og byr på bedre komfort. Men en designperle er det vel fortsatt ikke.

Terbergs Body Carriers, eller rangeringsmaskiner på godt norsk, er svært utbredt og kjent for sine gode kjøreegenskaper og lille svingradius som har gjort dem godt egnet til rangering av vekselflak på distribusjonssentre. Konstruksjonen kan håndtere ulike typer vekselflak og det finnes flere alternativer for å låse dem til maskinen. BC-modeller kan også utstyres med en løftende svingskive for å håndtere semitrailere.

Et større og bedre avfjæret førerhus skal gjøre BC183 mer komfortabel enn forgjengeren. Foto: Terberg

Større førerhus

Nå har den hollandske produsenten lansert den nye modellen BC183 som først og fremst kjennetegnes med et førerhus som både er større og har en bedre ergonomisk førerplass enn forgjengeren BC182. Den norske importøren N.C. Nielsen opplyser at en den forbedrede avfjæringen av førerhuset bidrar til å gjøre kjøringen enda mer behagelig, i tillegg til at joysticken er lett tilgjengelig ved siden av førerplassen. Førerhuset kjennetegnes også av god sikt i alle retninger gjennom store vinduer som dessuten har en liten vinkel som reduserer forstyrrende reflekser. Det har også godt med oppbevaringsrom, både over fører og i det nye dashbordet.

Enklere for servicepersonell og klar for trådløs oppdatering

Terberg opplyser å ha utformet kjøretøyet slik at servicepersonell får både en raskere og enklere tilgang til de mekaniske og elektriske komponentene enn tidligere. Dashbordet kan for eksempel tas ut og erstattes på minutter. Deksler, støtfangere og vinduer skal også være enkle å erstatte hvis de blir skadet.

En ny elektronikkarkitektur er basert på CAN-bus og støtter fremtidige oppdateringer trådløst. Med programmet Terberg Connect kan brukeren samle verdifulle bruksdata fra kjøretøyene og dermed forvalte maskinparken på best mulig vis. Dette gjør det mulig å spore kjøretøyenes bevegelser og planlegge preventivt vedlikehold på en måte som utnytter tilgjengelighet til kjøretøyene optimalt.

N.C. Nielsen melder samtidig at Terbergs elektriske rangeringsmaskin, BC202-EV som ble introdusert i fjor nå også er tilgjengelig for norske kunder.

Kilde: N.C. Nielsen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109