23948sdkhjf

OPPDATERT: Mandag starter rigging av Transportmessa 2021 på Gardermoen

Og kommende torsdag åpner herligheten seg for publikum. 130 utstillere kommer til å stå yrende klare på rekke og rad nedover dragstripa, herav nesten alle lastebilimportører i Norge.

MESSER OG MORO: Vi begynner med de tre viktigste tipsene. 1 - husk gode sko. Og 2 - dispril for dagen derpå. 3 - tiden vi lever i, munnbind og håndsprit.

Nå vet jo erfarne messegjengere at dette egentlig gjelder alle messer, men tro oss, det er et ekstra skreddersydd tips for Norges klart lengste messe!

OPPDATERING - fredag ettermiddag er det klart at to av lastebilimportørene, Scania og Mercedes, har trukket seg fra messen med bakgrunn i stigende smittetrend

Genialt format

Transportmessa-formatet er faktisk genialt for alle som vil få med seg alt og ikke vil gå seg bort - for det er bare to retninger: Frem eller tilbake. Tar du høyresiden både nedover og oppover har du garanti for å ha sett alt.

Men selv om messen foregår på en av Europas raskeste dragracingbaner (ironisk nok gjerne kalt Ringbanen på Gardermoen, selv om den er snorbein), så ikke gjør den feilen at du tror at dette går fort.

Det har heldigvis arrangøren også skjønt, og han lover at serveringstilbudene denne gang er bedre enn noensinne. Nå er det fordelt på tre plaser nedover stripen, som betyr at det alltid er mat og drikke tilgjengelig i noenlunde overkommelig avstand.

Parkering, såpe og vann

Kommer du langveis fra med eller uten bil, er logistikken ivaretatt på aller beste måte. Parkering og trailercamp hos Øynebråten som vanlig. Arrangøren skriver:

"Selvfølgelig nok parkering inntil messa, gratis og for så vel personbiler som vogntog. Gratis frokost lørdag og søndag morgen til alle vogntogsjåførene som holder til der i helgen, og tilbud om grillmat fredag og lørdag kveld.

Tre spisetelt på selve messa, forresten, god mat og svært hyggelige priser. Glem grønne plastikk-messe-dasser, fra nå av er det kun WC med såpe og rennende vann som gjelder. "

9 lastebilmerker og det nyeste nye

En transport- og lastebilmesse er selvsagt dødfødt uten lastebiler. Og her er det all mulig grunn til å bli opphisset:

Samtlige 10 lastbilmerker - minus Scania og Mercedes - som akkurat har trukket seg av koronaårsaker -  stiller på Transportmessen!

For det første må vi bemerke at dette er aller første gang i overskuelig historie at alle merkene stiller opp samtidig - det har stort sett alltid vært noen som  har sviktet. For det andre er vi veldig spente på hvem de to siste merkene er! På den månedlige salgsstatistikken må vi som regel nøye oss med 8 merker. Kanskje er det Tatra? Kanskje Kamaz? Kanskje Ford? Eller kanskje et nytt kinesisk merke på det norske markedet?

Det som er bortimot helt sikkert er derimot at den gedigne Volvo-grillen Pit Boss kommer. Har du ikke sett den, MÅ den sees (og du bør sikre deg en matbit samtidig).

Og det kanskje heteste av rene lastebilnyheter er selvsagt DAFs nye bil. Vi må nok vente en stund til på XG+, men denne XF 4X2 trekkvognen er den aller første av nye generasjon DAF på norsk jord.

Kilde: Tungt.no, Transportmessa, Scania

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095