23948sdkhjf

Fosse Maskin signerte utbedringskontrakt

Nå skal endelig riksvei 13 mellom Bondeviki og Fardal utbedres.

I andre del av september starter arbeidet. Fosse Maskin Transport AS fra Vik i Sogn signerte kontrakten på 60 millioner kroner på fredag.

- Vi skal gjøre vårt beste for at trafikken ikke blir mer heftet enn nødvendig, men det må nok innsvevres til ett kjørefelt forbi det smaleste partiet. Der skal vi sprenge ut en høy skjøæring tett inntil veien, forklarer daglig leder i Fosse Maskin og Transport AS, Harald Even Fosse.

Opsjon på 500 meter ekstra

Prosjektet strekker seg over 1,6 kilometer fra vestsiden av Stedjebergtunnelen, og veien skal være ferdig i desember 2022. I kontrakten er det også en opsjon på ytterligere 500 meter vei ved den vestlige delen av strekningen. Viss opsjonen blir løst ut er fristen for ferdigstillelse satt til juni 2023.

Mengder:

Riving av mur: 1700 m2 (i opsjonen 500 m2)
Masseflytting av jord: 23.350 m3 (9850 m3)
Sprenging i linja/masseflytting av sprengstein: 34.000 m3 (16.000m3)
Mur av naturstein: 2000 m2 (400 m2)

Det blir stopp for trafikantene i inntil 15 minutter ved sprenging, men i penldertiden på morgen og ettermiddag skal det ikke være stopp gjennom anleggsområdet. Veien har en stor andel pendlerer som kjører mellom Sogndal og Leikanger, og i tillegg er det skolebusser og næringstransport som skal frem.

Ventet lenge

Utbedring av stekningen er et prosjekt vi har ventet på lenge. Vi har blant annet problemer med mye isdannelse i veiskulderen på vintersid på grunn av vann som siger ned fra terrenget over. Vi får også utjevnet svinger, skiftet ut dårlige masser og vi får en bredre skulder for de mange syulistene som ferdes her. Totalt sett blri det en sikrere og bedre vi, sier Svenn Finden i Statens vegvesen.

Kilde: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11