23948sdkhjf

Omsetningen opp 9,5 prosent og resultatmargin på 5,0 prosent

Grundighet og hardt arbeid over tid i prosjektvirksomheten sier sjefen selv.

AF Gruppen hadde en omsetninge for 2. kvartal på MNOK 7 189 (6 568) og MNOK 13 398 (13 175) i første halvår. Resultat før skatt ble MNOK 356 (258) i 2. kvartal og MNOK 602 (465) i første halvår. Dette ga en resultatmargin på 5,0 % (3,9 %) i 2. kvartal og 4,5 % (3,5 %) i første halvår. AF Gruppen har en historisk høy ordrereserve på MNOK 37 837 (34 155) ved utgangen av kvartalet.

- Grundighet og hardt arbeid over tid i prosjektvirksomheten gjør at vi leverer god omsetningsvekst og et godt resultat i 2. kvartal og første halvår for AF Gruppen. Flere av våre virksomhetsområder bidrar til den gode lønnsomheten i kvartalet med høy aktivitet og gode marginer. Kombinert med at sikkerhetstrenden går i riktig retning er vi fornøyd med kvartalet vi har lagt bak oss, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Les også: De 10 største i bygg og anlegg

AFs utvalgte høydepunkter fra kvartalet:

• Aktivitetsnivået i Anlegg økte betraktelig sammenlignet med samme kvartal i fjor, og virksomhetsområdet leverte et godt resultat i kvartalet. AF Anlegg har to storprosjekter i produksjon, E39 Kristiansand vest–Mandal øst og Bergtunnlar Lovö i Stockholm.

• Omsetningen for Bygg er på nivå med samme periode i fjor, og virksomhetsområdet leverte god lønnsomhet i kvartalet. Ordrereserven har en solid økning i kvartalet.

• Betonmast leverte svak lønnsomhet i kvartalet, og som forventet er lønnsomheten lavere enn for AF Gruppens øvrige virksomhet. Det er stor variasjon i resultatene til de ulike enhetene, og som et resultat av risikogjennomganger av pågående prosjekter er det i kvartalet gjort nedskrivninger på flere prosjekter. Ordrereserven har økt kraftig i kvartalet og hoveddelen av økningen er knyttet til den svenske delen av Betonmast.

• Eiendom hadde et godt salg i kvartalet. I alt ble det solgt 148 (70) boliger i kvartalet, hvorav AFs andel er 70 (25). Hittil i år er det solgt 270 (150) enheter, hvorav AFs andel er 125 (53). Det er fem boligprosjekter under produksjon ved utgangen av kvartalet. Totalt antall enheter i produksjon er 589, hvorav AFs andel er 233. Salgsgraden i igangsatte prosjekter er 83 %.AF har i tillegg en betydelig utviklingsportefølje i Norge som estimeres til 2 112 (2 413) boenheter. AFs andel av dette er 1 064 (1 173) boenheter.

• Energi og Miljø økte aktivitetsnivået og opprettholder stabilt god lønnsomhet i kvartalet. Omsetningen i 2. kvartal var MNOK 323, noe som tilsvarer en vekst på 47 % sammenlignet med samme kvartal i fjor.

• Virksomhetsområdet Sverige økte omsetningen og opprettholdt stabil lønnsomhet i 2. kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. Anleggsvirksomheten leverer god omsetningsvekst og stabilt gode resultater, mens det er varierende resultater i byggenhetene.

• Omsetningen for virksomhetsområdet Offshore økte betraktelig sammenlignet med 2. kvartal i fjor og lønnsomheten var god. Solid gjennomføring av offshorekampanje og god drift på AF Miljøbase Vats bidro til det gode resultatet i kvartalet.

Kilde: Pressemelding fra AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125