23948sdkhjf

NCC: Alvorlige skader redusert med 30 prosent

Sikkerheten på arbeidsplassen har første prioritet i NCC som i dag arrangerer Awareness Day. Fokuset på sikkerhet har resultert i at konsernet har redusert antall alvorlige skader med 30 prosent de siste årene.

1. september startet arbeidsdagen for alle NCC-ansatte med en diskusjon om sikker adferd i det daglige arbeidet.

 

Det er ellevte året på rad NCC-konsernet gjennomfører Awareness Day første onsdag i september. Det ordinære arbeidet stanset i løpet av morgentimene og alle ansatte gjennomførte en diskusjon om hvordan man sammen kan skape et bedre og sikrere arbeidsmiljø, opplyser selskapet i en pressemelding.

Les også: Fortsatt flest dødsfall i bygg og anlegg

Stor nedgang i alvorlige skader

– Sikker adferd er som kjent en avgjørende faktor for å unngå ulykker i våre bygge- og anleggsprosjekter. Under Awareness Day vil vi diskutere og utfordre hverandre for å bidra til et ytterligere sikrere arbeidsmiljø og at sikker adferd skal være en del av vår bedriftskultur, sier HMS-sjef Morten Larsen i NCC Infrastructure.

Den siste fireårsperioden har NCC-konsernet redusert antall alvorlige skader med 30 prosent. Samtlige alvorlige ulykker granskes og erfaringene deles i konsernet.

– Skadeutviklingen fortsetter i riktig retning for NCC i Norge. Vi har stor tro på at summen av de HMS-tiltakene NCC gjennomfører vil fortsette denne positive trenden, sier HMS-sjef Morten Larsen i NCC Infrastructure. Foto: NCC

Daglig sikkerhetsbrief

Awareness day ble gjennomført første gang i 2011 og i 2014 ble Time Out innført, der ansatte oppfordres til å stanse arbeidet om de opplever en usikker situasjon. NCC gjennomfører også hver vår en HMS-uke med en omfattende agenda for å videreutvikle sikkerheten i konsernet. Siden 2017 har selskapet hatt rutiner for å gjennomføre en daglig sikkerhetsbrief før arbeidet starter i alle NCCs prosjekter. Selskapet opplyser at det også blir gjennomført Managers Safety Walk der linjeleder går en vernerunde med egen agenda. De siste årene har fokuset i HMS-arbeidet vært å forbedre rutiner, rapportering og oppfølging.

Opphav og kilder: NCC

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047