23948sdkhjf

Oslobygg i full drift – er en av Norges største byggherrer

1. september gikk Oslobygg KF over i full operativ drift. Foretaket blir en av Norges største byggherrer og eiendomsaktører med ca. 2,7 millioner kvm eiendom og som skal investere for over 30 milliarder de nærmeste årene.

Oslobygg KF er en sammenslåing av foretakene Undervisningsbygg, Omsorgsbygg, Kultur- og idrettsbygg og utbyggingsvirksomheten til Boligbygg.

 

Oslobygg har dermed ansvar for å forvalte, drifte, vedlikeholde og bygge Oslo kommunes barnehager, skoler, idrettsanlegg, kulturbygg, brannstasjoner, sykehjem og helsehus. Med dette blir foretaket en av landets største byggherrer og eiendomsaktører med ca. 2,7 millioner kvadratmeter eiendom og mange spennende prosjekter i porteføljen.

Sterk påvirkningskraft

– Nå er Oslobygg en realitet, og jeg vil gratulere Oslobyggs styre, ledelse og ikke minst alle ansatte som har jobbet målrettet for å få dette til, sier Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap, i en pressemelding fra Oslobygg.

– Som en av landets største byggherrer og eiendomsaktører, vil Oslobygg kunne påvirke og dra markedet i riktig retning og bidra til mer miljøvennlige løsninger, fortsetter hun.

Oslo er en by med begrenset plass og høye tomtepriser og byråden legger til at foretaket i større grad enn tidligere vil tilrettelegge for en mer effektiv arealbruk og en større grad av sambruk i Oslo kommunes bygg og eiendommer. Evensen opplyser at de også vil jobbe for å bekjempe arbeidslivskriminalitet i byggenæringen.

Skal investere for mellom 30 og 35 milliarder kroner

Byråden viser til at oppgaven til Oslobygg er å forvalte, bygge og utvikle Oslo kommunes bygg for alle livets faser. Det dreier seg om barnehagene, skolene, omsorgsboligene, sykehjemmene, kulturbyggene, idrettsanleggene og brannstasjonene, men også om nasjonalanleggene som ligger i hovedstaden.

Les også: Oslobygg har fått seks divisjonsdirektører med høye ambisjoner

Les også: Maria Moræus Hanssen blir styreleder i Oslobygg 

– De nærmeste årene skal vi investere for mellom 30 og 35 milliarder kroner og det gjør oss i stand til å være en pådriver for endring og fornying av bransjen. Oslobygg skal være ledende på bærekraftige og innovative løsninger, men også på kvalitet og kost, sier styreleder Maria Moræus Hanssen.

– Vi i Oslobygg ser frem til å etablere nettverk og bruke vår posisjon til å være en pådriver i bransjen innenfor ressurseffektiv drift, optimal prosjektgjennomføring, bærekraft og mangfold, sier Eli Grimsby, adm. direktør i Oslobygg KF. Foto: Lars Myhren Holand

Forventningsfull og ydmyk direktør

– Våre ansatte har arbeidet hardt og målrettet frem mot denne dagen, og nå samles vi i ett foretak. Vi har bygget en organisasjon til beste for byens innbyggere, og sammen med de ansatte er jeg både forventningsfull og ydmyk i møte med de store og viktige oppgavene som ligger foran oss. I Oslobygg forenes faglig sterke virksomheter med dyktige ansatte og gode resultater. Vår ambisjon er at vi sammen skal vi bli faglig sterkere og ytterligere ressurseffektive, sier adm. direktør i Oslobygg, Eli Grimsby.

Hun legger til at foretaket vil søke samarbeid med de beste i næringen og hente erfaring og lære fra andre for å bli enda bedre på drift og vedlikehold, prosjektgjennomføring og brukerinvolvering.

– Samarbeid med universiteter og forskningsmiljøer kan bidra til å gjøre Oslobygg til et ledende miljø på smarte løsninger som skaper verdier for byens innbyggere, sier Grimsby.

Opphav og kilder: Oslobygg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109