23948sdkhjf

Norsk drivstoffgigant i emning på Sør- og Vestlandet

Agder Olje AS overtok denne uken kundeporteføljen til Olje og Energi Sør AS. Det betyr at den Brigt Vold-styrte gruppen Jæren Agder Randøy Finnøy og Haugaland Olje nærmer seg milliarden i omsetning.

ENERGI OG DRIVSTOFF: Konsernet Jæren Agder Randøy Finnøy og Haugaland Olje – som er fordelt på to organisasjonsnummer for Jæren og Agder, men med flere lokale merkenavn - hadde i 2020 en omsetning på 532 millioner kroner.

Men da Agder Olje i går overtok utstyr og kundeporteføljen til Olje og Energi Sør AS, betyr det at total omsetning øker betraktelig.

Stor i sørvest

Olje og Energi Sør har vært en betydelig leverandør av drivstoff, fyringsolje og smøreprodukter på Sørlandet. At selskapet nå blir en del av Agder Olje betyr en økning på 160 millioner kroner i total omsetning for de lokale leverandørene av drivstoff.

Daglig leder i Jæren Olje, Brigt Vold, anslår at omsetningen i gruppeni 2022 blir på mellom 750-800 millioner kroner.

- Med denne avtalen er vi en av de største på Sørlandet. Ambisjonen er å bli størst på både Sør- og Vestlandet på bio- og fossilt drivstoff, sier Vold.

FAKTA:

Jæren- Agder- Randøy- Finnøy- og Haugaland Olje har hovedadministrasjonen sin på Vigrestad. Der styres driften av olje- og bensinleveranser til entreprenører, landbruk, marinaer, fyllestasjoner og husstander.

Sammen med Driv dekkes Sør-Norge

Stasjonsnettet for de lokale leverandørene av drivstoff er nå på hele 120 stasjoner, og strekker seg fra Haugaland Olje på Haugalandet, Jæren Olje i Rogaland, Agder Olje i Agder.

Dette suppleres med samarbeidspartneren Driv Energi sine stasjoner på hele det sentrale Østlandet, samt i Trøndelag.

- Vi har over 10.000 kunder, et tall som overrasker de fleste. Det er ikke mange som er klar over at vi jobber med slike volumer, legger Vold til.

Med ett avtalekort, enten det er fra Driv eller Jæren, har man altså tilgang til drivstoff over det meste av landet.

Kilde: Jæren Olje

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093