23948sdkhjf

Sikter på "markedsleder" og har store planer

Fra Mørk Maskin startet å rendyrke hengermerket Gigant i 2010, tok det ni år å selge 1000 egenproduserte tilhengere. - Nå ligger de an til å selge tilhenger nr. 2000 i løpet av neste sommer.

- Og hvis alle prognoser slår an, blir vi også markedsleder, forteller Hans Anton Mørk, daglig leder i Mørk Maskin AS.

Øker med Akershus Traktor

I 2018 hadde de 8,2% andel av tilhengermarkedet, en solid fjerdeplass, og hvert år selskapet økt salgskvotene, legges det til. Særlig ses effekten av at de knyttet seg til Akershus Traktor som Gigant-forhandler. 

Tidligere i år lanserte vi to nye Gigant-tilhengere. ML80 er en enakslet maskintilhenger med nyttelast på 9100 kg, og minstemann i klassen. Det er en liten råtass! I andre enden har vi ML210, en treakslet maskintilhenger med nyttelast på 22 000 kg, som kan brukes til det meste. Begge hengerne er lansert med stor suksess, og flere nyheter kommer utover høsten og neste vår.

Utvider

Som vi allerede har omtalt, er ny redskapsjef på plass i form av Roy Pedersen. Nå har også Mørk Maskin kjøpt nyt tomt hvor det planlegges nytt hovedkontor, verksted og lager ca en kilometer unna dagens hovedkontor.

Nye produkter

Tidligere i år ble to nye Gigant-tilhengere lansert. ML80 enakslet maskintilhenger med nyttelast på 9100 kg, og ML210, en treakslet maskintilhenger med nyttelast på 22 000 kg. Allerede før Pedersen var på plass i Mørk Maskin ble stålet til brøyteploger testet i laboratorium, og det var flere redskap på tegneblokka.

–Det blir ploger og jordbruksredskaper, men akkurat hva må dere vente å se, forteller Mørk.

Han forteller om levering av et betydelig antall gravetenner, slitestål og redskaper til anleggsbransjen. - Dette er jo i samme gate som Mørk Maskin har holdt på i mange år, det er områder de kjenner godt og vet hvilke behov kundene har, avslutter Hans Anton Mørk.

Kilde: Mørk Maskin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094