23948sdkhjf

Katrine fra Osterøy: - Den ga en helt vill mestringsfølelse

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det var drit skummelt”

  • Sjåfør: Katrine Hodnelid Kvalvåg
  • Bosted: Osterøy
  • Kjører: Rundt omrking på Vestlandet
  • Bil: Scania R730, 2016 modell
  • Katrine tok lappen på C og CE i 2011. Hun transporterer asfalt og asfaltmaskiner for Reinert Øvsthus Transport AS.
  • Instagram: @katkva

“Jeg er ikke helt sikkert på hvorfor jeg valgte å bli yrkessjåfør. Men yrket så spennende ut, og jeg ville prøve det ut. Nå har det blitt ti år siden jeg tok lappen.

Den første gangen jeg skulle kjøre alene var drit skummelt. Det var sommeren 2011, og jeg var på Skaganeset på Sotra for å laste asfalt på singelbil til ADL. Asfalten skulle legges på et trangt tun på Askøy. Alt gikk bra, og den opplevelsen var utrolig kjekk. Den ga en helt vill mestringsfølelse.

Jeg hadde egentlig aldri trodd at det fantes lastebiler som fraktet asfalt. Så da jeg fikk beskjed om å laste asfalt så skjønte jeg veldig lite. Men heldigvis hadde jeg mange kjekke folk rundt meg så alt gikk som en drøm.

En vanlig arbeidsdag for meg er stort sett å møte på asfaltverket eller kaia klokken 07.00. Avhengig av hvor det skal legges asfalt. Deretter er det opplasting og kjøring til utlegger, frem og tilbake til båten er tom eller de tonna jeg skal ha med fra asfaltverket er hentet. Når jeg er ferdig med legginga, er det ofte flytting av maskiner til neste plass. Det blir fort mye frem og tilbake med bytting av tipphenger og maskinhenger. Når alt er på plass så er dagen stort sett over for lengst, og da er det bare å lade opp til neste.

I hverdagen er det viktig for meg med et godt samspill med kolleger og asfaltlag. Og hvis transporten går på veier i Hardanger eller andre skikkelige vestlandsveier så trives jeg ekstra godt.

Utenom jobben er det lite tid til hobbyer. Det meste av tiden går med til å være mamma.”

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11