23948sdkhjf

Retro: MAN erstattet F90 med F2000

OKTOBER 1994: Under ett år etter lanseringen av den lette L2000-serien lanserte MAN nye tunge lastebiler med betegnelsen F2000.

 

Den nye serien hadde et klart slektskap til F90, men etter vesentlige forbedringer på de fleste områder definerte MAN F2000 som en helt ny kjøretøyserie. Med den ble det slutt på både MANs snutebiler og den særegne Unterflur-serien med underliggende motorer.

Året etter ble F2000 kåret til Truck of the Year og i 1996 ble den også tilbudt med en V10-motor på 600 hk / 2.700 Nm som gjorde F2000 til verdens sterkeste lastebil.

Ved årtusenskiftet ble F2000 erstattet av den helt nye Trucknology Generation – TGA.

Andre saker fra Logistikk & Ledelse nr. 10-1994:

Halvhjertet innføring av Just-in-time

Mens vi i dag hovedsakelig snakker om Lean, var det JIT-begrepet som var i fokus på 90-tallet. Det var imidlertid stor skepsis til å innføre den japanske produksjonsfilosofien i europeiske bedrifter.

På høstkongressen til Norges Rasjonaliseringsforbund fortalte professor Nils G. Storhagen (bildet) ved Linköpings universitet hvorfor japanerne er så mye mer effektive enn oss. Han hadde i mange år forsket på logistikken og kulturen i 50 japanske bedrifter og i en studie sammenlignet han disse med svenske.

Én av konklusjonene var at svenske bedrifter i hovedsak hadde satset på teknikker og metoder (kanban, omstillingstider etc.) når det gjelder å innføre JIT-filosofien.
De menneskelige faktorene (utviklings-, forbedrings- og forandringsarbeid etc.) var på langt nær viet like stor oppmerksomhet.
Dette var det stikk motsatte av hva som var blitt gjort i Japan og en viktig årsak til at mange vestlige bedrifter feilet med innføringen av den japanske modellen.

 

Linjegods: NSB måtte skjerpe seg

Som det første landsomfattende transportselskapet var Linjegods blitt kvalitetssertifisert iht NS-ISO 9002. En vesentlig del av kvalitetssikringsarbeidet var å stille høyere krav til underleverandørene og evaluere disse.
Styreformann Per Leon Silseth (bildet) håpet NSB tok utfordringen og skjerpet seg.
– Det er ingen tvil om at det norske banesystemet er helt akterutseilt i forhold til jernbanedriften i Europa forøvrig, sa han.

Opphav og kilder: Logistikk & Ledelse nr. 10-1994

KLIKK for alle artikler i Logistikk & Ledelse RETRO.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Eskil fra Aurland: Arvelig belastet fra Turlid Transportservice
Derfor bryter Tesla Semi sammen
61 sjåfører anmeldt ved Lanner: - Uheldig at våre anmeldelser blir henlagt av politiet
AF Gruppen skal bygge ny E6 nord for Lillehammer
Trivselstrucking! TransportMagasinet har vært på jobb med Jon Erik Hansen
DB Schenker med rekordtall - driftsresultat på 20,4 milliarder kroner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.094