23948sdkhjf

Forsvarsbygg vil genere mye aktivitet rundt Harstad i mange år

– Oppbyggingen av Evenes flystasjon vil fortsatt generere stor aktivitet i Harstad og omegn i mange år fremover.

Det sa Lena Bratsberg, Forsvarsbyggs leder seksjon rammeavtaler og innkjøp, på Byggebørs 2021 i regi av Harstadregionens næringsforening i forrige uke. Hun la til at Forsvarsbygg er svært opptatt av å dele opp kontrakter slik at lokalt næringsliv kan være med å konkurrere.

Evenes-prosjektet går nå inn i en ny fase med overlevering av bygg og mer operativ aktivitet for Forsvaret.

– De fleste store bygg- og maskinentreprisene er signert og Forsvarsbygg er stolt over å ha fått med de lokale entreprenørene på en stor del av kontraktene, understreket hun.

Store investeringer i nord

Av Forsvarsbyggs omsetning på 7 milliarder kroner i 2020, ble 1/3 benyttet på anlegg nord for Saltfjellet til investeringsprosjekter samt drift og vedlikehold i fylkene Nordland, Troms og Finnmark. Forsvarsbygg hadde i fjor leverandører inne på anlegg i 64 kommuner i Norge-Norge.

Harstad kom i fjor på 5. plass av kommunene som hadde størst omsetning på drift og vedlikehold i nord med cirka 42 millioner kroner. Øverst på omsetningslisten i fjor lå Målselv, etterfulgt av Bodø, Bardu og Porsanger. Tjeldsund og Evenes kommer på henholdsvis 9. og 10. plass.

– Omsetningen innenfor drift og vedlikehold i regionen forventes totalt sett å øke etter hvert som Evenes går over i driftsfasen, forklarte Bratsberg.

Større bygningsmasse, status på tilstandsgrad og mer kompleksitet i byggene taler for økt aktivitet fremover og Forsvarsbygg forventer å bruke 90 til 110 millioner kroner på drift og vedlikehold i Harstad og omegn hvert år fremover.

I planverket ligger det blant annet prosjekter innen fasaderehabilitering, innredning, vedlikehold av bad og garderober, duk-legging i fjellanlegg og taktekking. Det ligger nye rammeavtale anskaffelser for maskinentreprenør på Andøya, service og vedlikehold av varmepumper, kontroll av brannalarmanlegg, renovasjon i Harstad og Vesterålen og elektronisk sikring, opplyser Forsvarsbygg.

Opphav og kilder: Forsvarsbygg

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062