23948sdkhjf

Håkull er 75 år og bunnsolid - kom helskinnet gjennom 2020

Håkull AS nøyd seg med beskjeden vekst på topplinjen - men presterte imponerende vekst på bunnlinjen i 2020.

TRANSPORTREGNSKAPENE 2020: De siste årene har det altså blitt stadig morsommere å skrive om Håkull.

Historien er artig og imponerende nok - les om starten her - men dette er familiebedriften som fortsatt går så det suser- og som holder de norske fargene i hevd på kontinentet.

Både eiendom og transport

I år er det 75-årsjubileum for bedriften. I vår artikkel fra 25. mai kunne Gudmund, Kjartan og Lena Håkull, som sitter ved roret i Håkull Gruppen, selv fortelle om en omsetning på over 550 millioner kroner - og et rekordresultat på 90 millioner kroner i 2020.

Men Håkull er ikke bare transport, slik vi tenker på, det er også over halvparten eiendomsdrift. Derfor er det en sann fornøyelse å se, når som regnskapene er offentlige, at også transportavdelingen går så det suser.

Selskapet Håkull AS,som også har datterselskapet Håkull Air & Sea AS, økte omsetingen i 2020 med noen få prosent opp fra 228 millioner året før, til 235 millioner kroner. MEN: Resultat før skatt økte formidabelt målt i prosent, fra 17 til 27 millioner kroner.

Nær toppen i lønnsomhet

Håkull AS vil dermed gå dermed inn på 11. plass på vår topp 100-liste over omsetning slik den står nå (men det kommer store endringer i toppen når de øvrige store selskapene er klare - oppdateres senere).

Med en resultatmargin på 11,4 prosent, er det likevel tvilsomt om noen av bedriftene som er større kommer til å matche dem på lønnsomhet.

Kilde: Tungt.no, Proff

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078