23948sdkhjf

Cecilie fra Radøy: - Han sa jeg hadde endret synet hans

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Den levde jeg lenge på”

  • Sjåfør: Cecilie Kvant
  • Bosted: Radøy, litt utenfor Bergen
  • Kjører: For det meste lokalt i Nordhordland og Bergen
  • Bil: Scania Next Gen R-serie, krokbil
  • Transporterer: Med dumperkasse, container og maskinflak til bilen transporteres litt forskjellig. For det meste går det i massetransport og maskinflytt.
  • Cecilie har kjørt lastebil i snart to år, og jobber for YD Maskin som har base i Frekhaug.
  • Instagram: @zoombietrucker

“Når jeg selv fikk et kronisk sykt barn i 2016 klarte jeg ikke å gå tilbake til å jobbe i barnehagen etter endt permisjon, og jeg bestemte meg for å prøve noe helt nytt. Jeg har alltid interessert meg for anleggsbransjen, så jeg begynte med å ta sertifikat på lastebil for å komme inn i bransjen. Nå har jeg vært yrkessjåfør i snart to år, og jeg stortrives!

Jeg ble heldigvis kastet ut i kjøring alene med en gang, og det er jeg glad for. Jeg lærer best av å lære selv, og når jeg bare ble kastet i det måtte jeg finne ut av ting selv.

En opplevelse jeg husker veldig godt var da jeg var utleid til et annet firma for massekjøring. Jeg skulle kjøre sammen med en eldre mann på 73 år. I hans tid var det ikke vanlig med jenter i dette yrket, og han rynket litt på nesen når jeg skulle jobbe sammen med dem. Heldigvis snudde det, og etter to dager sammen kom han bort til meg å sa at jeg hadde endret synet hans. Han sa at jeg var imponerende flink. Den levde jeg lenge på.

En annen spesiell opplevelse er det sinnsyke samholdet vi har, og alle de fantastiske menneskene man møter på veien. Jeg har aldri opplevd lignende i andre jobber jeg har hatt.

Som yrkessjåfør er det viktig for meg at jeg trives med både kollegaer, og de jeg er innleid til. Det er også viktig at utstyr er i orden, og at man kan hjelpe hverandre om det trengs.

På «fritiden» driver og eier jeg et profileringsfirma, så mesteparten av tiden utenom jobb og familie går til det.”

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11