23948sdkhjf

Fiskefarsen fortsetter: 34 stoppet for avrenning i en kontroll

Synes du det luktet saltvannsfisk på innlandet i forrige uke? På Berkåk måtte 34 laksetrailere stå til det hadde sluttet å renne.

UTEKONTROLL OG FISK: De er ikke så ofte vi får kontrollrapporter fra Berkåk, men denne gangen var det gjort solid arbeid.

173 tunge biler ble kontrollert. Og av dem fikk 55 kjøreforbud eller bruksforbud.

Kabotasje til 60.000 kroner

Den dyreste forseelsen var det en polsk transportør som sto for. Anmeldelse og bot for kabotasjekjøring kostet 60.000 kroner.

Ifølge kontrolleder Morten Frantzen er boten både vedtatt og betalt. Antagelig hadde ikke transportøren noe valg om ikke bilens skulle bli stående.

Men av en lang meny av andre årsaker til bruksforbud, var det altså en soleklar vinner:

34 avrenninger...

Avrenning av smeltevann med islett av fisk. «34 vogntog lastet med laks fikk bruksforbud pga. avrenning av lasten, de ble stående til lasterom var tilstrekkelig nedkjølt», kan vi lese fra rapporten.

Forhåpentligvis ble bilene plassert nedstrøms fra kontrollstasjonen, for det må jo ha blitt et skrekkelig griseri til slutt.

Det finurlige er at denne typen bruksforbud ikke ser ut til å stoppe opp, heller tvert imot.

På tross av...

Det er på tross av at utekontrollørene har hatt anledning til å sanksjonere mot dette i over to og et halvt år nå.

Det er på tross av stadig flere skriverier om dette i pressen, med tilhørende omdømmetap for laksebransjen spesielt.

Det er på tross av at sjefsinspektør Wigdel i veivesenet har stått på talerstol under fiskemessen Aqua Nor i Trondheim med flammende innlegg om saken.

Og det er på tross av at Lise Rokkones, seksjonssjef i Mattilsynet, under samme sesjon på Aqua Nor  sier «Det det er pinlig at vi som sjømatnasjon sitter her og diskuterer dette».

Leserbilder av problemet

Fortsatt er det mange i bransjen som diskuterer om det egentlig er et problem, men nå som vi nærmere oss vinter, kan faktisk vond lukt for bli til speilglatt føre.

Disse leserbildene er tatt av Pål-Andre Nydal på vei mot nettopp Berkåk i desember i fjor. Med bar veibane og 7 minusgrader blir dette fort ganske glatt fiskevann. Og til info: Bilen det lekker fra er norsk.

Opphav og kilder: Statens vegvesen, Tungt, lastebil.no

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen (2)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094