23948sdkhjf

Ragnhild fra Lalm: - Jeg følte at jeg kjørte ulovlig

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg var så nervøs og redd”

  • Sjåfør: Ragnhild Zapffe Neprud
  • Bosted: Lalm
  • Kjører: Gudbrandsdalen
  • Bil: Er potet så har ikke noe fast bil, men kjører for det meste MAN.
  • Transporterer. Stykkgods
  • Ragnhild tok førerkort CE i 2017, og har kjørt siden. Har hatt to opphold på grunn av svangerskap og foreldrepermisjon. Hun jobber for Dovre Bud & Vare.
  • Instagram: @ragnhildneprud

“Jeg vet ikke hva som gjorde at jeg valgte å bli yrkessjåfør. Ingen i nær familie kjører lastebil, så det er ikke arvelig. Jeg har alltid vært litt guttejente med interesse for alt som durer og går. At jeg valgte å bli yrkessjåfør kom nok ikke som noe sjokk på venner og familie.

Den første turen jeg hadde alene husker jeg godt. Jeg hadde øvelseskjørt mye før jeg tok førerkortet, og alltid hatt noen ved siden av meg. Nå følte jeg derimot at jeg kjørte ulovlig, siden jeg satt alene i lastebilen.

På den første turen alene kjørte jeg ut distribusjon for Tine fra Otta til Bjorli. Det innebar et containerbytte før dagen begynte. Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri trodde jeg skulle komme fra det i god behold. Jeg var så nervøs og redd for at noe skulle gå galt. Grunnen til at jeg var nervøs var vel fordi dette var noe nytt og jeg var redd for at containeren skulle bikke. Containerbytte gikk over all forventing og uten problem.

Det som er viktig for meg i hverdagen som yrkessjåfør er å få i meg nok næring i løpet av en dag. Grunnen til det er at jeg har hatt diabetes type 1 fra jeg var tre år gammel. Ellers så er godt samarbeid veldig viktig for meg, og jeg må si at arbeidskollegaene mine er veldig flinke på dette.

Ute på veien trives jeg best med å kjøre hjemme i Gudbrandsdalen. Jeg hadde en tur til Førde for litt siden, og det er noe jeg gjerne kunne gjort igjen.

Noen hobby har jeg ikke tid til lenger, siden jeg har to små barn. Men jeg prøver å få gjort litt av både hobby og interesse allikevel. Det som interesserer meg er alt det durer i, og strikking. Så det er litt kontraster."

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109