23948sdkhjf

Etter dieselen: Glem batteri, gå rett på hydrogen?

Det kommer stadig sterkere signaler om hydrogen som drivstoff på lastebiler. Og de kommer så fort at batteri nesten begynner å virke gammeldags. Denne Ballard Quantron skal kunne leveres i 2022.

OBSERVERT OM TEKNOLOGI: Quantron er ikke helt ukjente for Norge. Det tyske selskapet har som utgangspunkt forretningside om å bygge om lastebiler til elektrisk drift.

Tanken er at det er synd å sende forurensende biler videre til Afrika når de er «oppbrukt» i f.es. Norge. Det er selvsagt dyrt å bygge om til elektrisk, men kanskje billigere enn å kjøpe ny elektrisk lastebil?

Bladet Yrkesbil skrev en større artikkel om Quantron for halvannet år siden, da de blant annet hadde opprettet salgskontor i Oslo og avtaler med verkstedskjeden Team.

Nå har imidlertid Quantron tatt steget videre, og gått i kompaniskap med Ballard.

Ballard er svært sterke på brenselceller globalt, og sammen skal disse to altså produsere flere helt nye hydrogenelektriske biler med annonsert levering allerede andre halvår 2022.

Det skal angivelig være både en 7,5-tonner og en 44-tonner på gang.

Det interessante er likevel at litt sære tilfeller som Ballard Quantron langt fra er alene om å skifte fokus fra rene batterielektriske løsninger og over på hydrogen i det siste.

Kilde: Ballard, Quantron

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079