23948sdkhjf

Kruse Smith bygger trafostasjoner i Ryfylke

I forbindelse med etableringen av en ny kraftlinje i Ryfylkenettet har Lyse Elnett har tildelt Kruse Smith er tildelt kontrakt for totalentreprise for bygg og grunnarbeid. Byggingen inkluderer oppgradering av transformatorstasjonen på Dalen og ny stasjon på Veland og Hjelmeland.

Ifølge Lyse Elnett markerer kontraktsigneringen med Kruse Smith, Siemens Energy og LinjePartner starten på en oppgradering og utbygging av «fylkesveiene» i strømnettet i Ryfylke.

 

LinjePartner er tildelt totalentreprise for bygging av ny 132 kV høyspentlinje fra Dalen via Veland til Hjelmeland, mens Kruse Smith er tildelt kontrakt for totalentreprise for bygg og grunnarbeid. Byggingen inkluderer oppgradering av transformatorstasjonen på Dalen og ny stasjon på Veland og Hjelmeland. Siemens Energy bidrar til prosjektet med elektromekanisk utrustning av stasjonene.
Oppgradering og bygging av transformatorstasjoner starter samtidig med bygging av ny linje, opplyser Lyse Elnett i en pressemelding.

– Kontrakten gir oss mulighet til å bruke vår kompetanse og kunnskap til å påvirke valg av løsninger for gjennomføringen til beste for Lyse Elnett, lokalsamfunn og lokalt næringsliv, forteller Finn Erik Espegren, avdelingsleder prosjektgjennomføring konstruksjon i Kruse Smith.

Arbeidene starter allerede nå i høst, og linjen skal spenningsettes fjerde kvartal 2023. De samlede investeringene i prosjektet utgjør en halv milliard kroner, opplyser Lyse Elnett.

Opphav og kilder: Lyse Elnett

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079