23948sdkhjf

50-tonns batteri-elektrisk dumper: Bytter batteri selv

Nye Sandvik TH550B er en 50-tonns batteri-elektrisk dumper som i løpet av noen minutter bytter batteripakke selv.

Sandviks nye TH550B skal være det beste fra to verdener. Sandvik som har flere tiårs erfaring med å designe og produsere utstyr for gruveindustrien, og innovative Artisan som leverer batteripakker og elektriske drivlinjer.

Bytter batteri selv

BEV-teknologien er i tredje generasjon og det patenterte selvbyttende systemet til Sandvik TH550B, inkludert AutoSwap og AutoConnect-funksjonene, er designet for å forbedre utstyrets tilgjengelighet og sikkerhet. Batteribyttet skal bare ta noen minutter. Dumperen kobler fra og setter ut det utladede batteriet på skinner, for deretter å hente et nytt og koble det automatisk til. Føreren kontrollerer byttet uten å forlate førerhytta.

Dumperen  bruker regenerativ bremsing og batteriet er basert på litium-jern-fosfatkjemi (LiFePO4 eller LFP).

Infrastrukturbehovet skal være minimalt, uten krav til kraner eller annet tungt løfteutstyr. Alt som trengs er en batteribakke med elektrisk tilkobling. Ettersom batteriets kapasitet ikke er avhengig av begrensninger i gruveventilasjon, kan de kraftigste tilgjengelige elektriske motorene brukes.

6400 Newtonmeter

Sandvik TH550B elektrisk drivverk gir 540kW kontinuerlig effekt og 6400Nm kontinuerlig dreiemomenteffekt, noe som gir høy akselerasjon og raske rampehastigheter for kortere syklustider.

Sandvik BEV lastere og dumpere

Sandvik TH550B, som ble introdusert på MINExpo 2021 i Las Vegas, bygger på forgjengeren, Artisan Z50. Dumperen er nå skreddersydd for å passe inn i produktutvalget til Sandvik. I tillegg til Sandvik TH550B inkluderer utvalget av Sandvik sine batteri-elektriske lastere og dumpere en 18-tonners LH518B-laster samt 4-tonn A4 og 10-tonn A10 fra Artisan-linjen. Sandvik fortsetter å utvikle ytterligere batteri-elektriske lastere og dumperer i andre størrelsesklasser, inkludert en 65-tonn batteridumper i nær fremtid.

Opphav og kilder: Sandvik Mining and Rock Solutions

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078