23948sdkhjf

Norske og privateide ColliCare vokser jevnt og trutt

Siden 2016 har ColliCare Logistics AS vokst fra en omsetning på 600 millioner kroner til godt over en milliard i 2020. Totalt er det privateide transport- og spedisjonskonsernet omtrent dobbelt så stort.

SPEDITØRENES TOPP 10: Av ukjent årsak har topp-10-listen vår i år og i fjor hoppet bukket over Collicare. Det kan vi selvsagt kun beklage – og plassere dem inn på sin rettmessige 8. plass på listen, rett under DSV Road AS og Salmosped AS.

Privateide Collicare hadde sin spede start i 2007, ved oppkjøp av spedisjonsfirmaet NHG Trans med en omsetning på 25 millioner kroner. Det vokste kjapt til en omsetning på over 300 millioner kroner året etter ved en fusjon mellom NHG Trans, StorbyTransport og LogistikkCompagniet.

SE LISTEN: Speditørenes topp 10 takter mot superresultat for 2020

Gründerne i tet

De fire største aksjonærene i Collicare var den gang brødrene Knut og Tor Erik Sollund, og Tom Erik Hauger og Nina Myrseth.  Tre av disse sitter i dag fortsatt i styret, med Hauger som styreleder og Knut Sollund som daglig leder.

Sammenslutningen ble i 2007 omtalt i Moss Avis, og Knut Sollund ble sitert på klare ambisjoner om videre vekst.

– Skal man overleve i denne bransjen må man ha en viss størrelse. Når det er sagt, er ikke størrelse alt. Markedet krever også kvalitet. Der skal vi ligge i front, sa Sollund til avisen.

Og vokst har de gjort. Konsernet har utviklet seg gjennom en voldsom ekspansjon på verdenskartet og frem til nytt hovedbøle på Vestby i 2019. Konsernregnskapet for Collicareselskapene viser for 2020 en omsetning (driftsinntekter) på 1,76 milliarder kroner.

Selskapets fascinerende veksthistorie kan leses på denne linken.

Både India og Kina

Konsernet selv oppgir på sine hjemmesider en omsetning på 2,2 milliarder i 2020, 450 ansatte, 350 innleide sjåfører og 12 terminaler. Da har de avdelinger med egne landsdirektører i 10 land i tillegg til Norge, hvorav India og Kina er på listen.

SE LISTEN: Speditørenes topp 10 takter mot superresultat for 2020

I koronaåret 2020 vokste morselskapet ColliCare Logistics AS fra 975 til 1067 millioner kroner i omsetning, og snudde et resultat før skatt fra en liten minus i 2019 til en liten pluss i 2020. Bedriften har imidlertid ingen tradisjon for høye resultatmarginer, med unntak for 2018, men hvor regnskapet også viser en post med høye «annen finansinntekt».

Opphav og kilder: Proff.no, Collicare.no

KLIKK for alle artikler i Topplistene 2020.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Maylin fra Grimstad: - Jeg har alltid hatt en drøm om å kjøre lastebil
Volvo-selger Jan Erik Roset: Du kjente det i tanngarden når den tok i...
SE VIDEO: Her smeller det nesten front mot front for sjåfør Lillestøl
Nye Veier forklarer: - Flere årsaker til raset over E6 i Malvik
Lastebiluhell: E16 er mellom Skui og Sollihøgda er sperret
Tunge bro-løft! 120 tonn stål og 400 tonn betong på Bryn fra natt til mandag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.093