23948sdkhjf

Gassfyllestasjon for lastebiler åpnet i Trondheim

Gasum sin lenge varslede fyllestasjon for flytende og komprimert biogass på Heggstadmoen er nå åpnet.

TRANSPORT OG DRIVSTOFF: Den finske energi- og drivstoffselskapet Gasum fortsetter å utvide nettverket av gassfyllestasjoner.

Den nyeste, som ble varslet i april, men først er åpnet nå, ligger på Heggstadmoen i Trondheim kommune.

Ikke minst for dem som allerede har kjøpt gassbiler er dette en god nyhet. Hittil i år er det registrert 65 lastebiler over 16 tonn med gass som drivstoff.

Det er ikke egentlig så mange biler, en andel på drøyt 2 prosent av alle lastebiler registert hittil i år. Men det er uansett en bra oppgang fra 2020, hvor tallet var 50 biler.

Nordisk triangel åpner seg

Stasjonen knytter stasjonsnettverket i Oslo-regionen sammen med de nordlige delene av Sverige, blant annet byene Östersund og Umeå. Og er selvsagt perfekt for dem som driver distribusjon i Midt-Norge.

Stasjonen på Heggstadmoen er en del av samarbeidet mellom Gasum og Coop, og vil bli brukt av Coops transportpartnere, men er også åpen for alle logistikkaktører.

- Vi gleder oss over å realisere denne delen av samarbeidet med Coop, og jeg er glad for å se den betydelige interessen for gass blant de store logistikkaktørene i Norge. Ved å utvide det nordiske nettverket av gassfyllestasjoner, kan vi også gi lokale selskaper muligheten til betydelig reduksjon av utslippene. Dette er Gasums nordligste fyllestasjon i Norge, og den vil derfor åpne nye ruter for bedrifter som kjører på gass» sier John Melby, Gasums trafikkdirektør for Norge.

Nesten halvparten vurderer å kjøpe gassbil

En undersøkelse på oppdrag fra Gasum viser at opptil 45 % av norske transportbedrifter er interesserte i gass som et alternativt drivstoff.

Undersøkelsen viser at bedriftene ser på gass som en kostnadseffektiv løsning for å redusere utslippene, og fremfor alt for å fremstille bedriften på en positiv måte overfor både nåværende og potensielle kunder.

Det kan nok komme godt med for det norske selskapet Gasum AS, med hovedkontor i Tananger (ved Stavanger). Selskapet måtte i 2020 tåle omsetningsnedgang fra 2019 og et minusresultat før skatt.

Opphav og kilder: Gasum pressemelding, Opplysningsrådet for Veitrafikken, Proff.no

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094