23948sdkhjf

Myrth fra Heimdal: - Bransjen beveger seg i riktig retning

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg synes Mesta gjør en veldig god jobb”

  • Sjåfør: Myrth Lorense Storrø
  • Bosted: Heimdal
  • Kjører: Trondheim
  • Bil: Volvo FH16
  • Transporterer: Alt mulig som har med vei og vedlikehold av vei å gjøre. Salt, grus/pukk, sand, magnesiumklorid, asfalt, skilt osv.
  • Myrth har hatt lastebillappen i litt over to år, og jobber i dag for Mesta.
  • Instagram: @myrthlorense

“Jeg har tidligere jobbet i barnehage og i flyttebyrå. Jeg likte det godt, men arbeidslivet som yrkessjåfør fristet veldig. Jeg har hatt en interesse for store kjøretøy siden jeg var liten. Da kompisene mine kjørte opp til lastebil og jeg kunne være med de på jobb, bestemte jeg meg for at det ville jeg også gjøre.

I dag jobber jeg for Mesta, en jobb jeg fikk etter at jeg søkte meg dit som lærling. Arbeidsgiveren jeg kjørte for før Mesta, hadde blant annet brøyteroder for Mesta Trondheim. I tillegg ble en gjeng av oss innleid som sjåfører under vårrenholdet.

Når jeg hørte at Mesta søkte etter lærling på ny kontrakt, valgte jeg å slenge inn en søknad. Tydeligvis var de fornøyd med jobben jeg gjorde som innleid, og jeg fikk tilbud om stilling. Etter bestått fagbrev fikk jeg også tilbud om fast jobb som jeg så klart svarte ja til.

Stort sett så er det veldig kjekt å være kvinne innen drift og vedlikehold. Jeg synes Mesta gjør en veldig god jobb med å fronte mangfold og stå i front om å belyse dette temaet. Både på laget ute og på kontoret har vi flere driftige damer.

Det er ikke noe å legge skjul på at jeg er svakere enn mange menn. Mye av fysisk krevende arbeid kan gjøres med god teknikk og smarte løsninger, men en plass stopper det og da er det veldig kjekt med en arbeidsgiver som er villig til å tilrettelegge. Et eksempel kan være samlet hurtigkobling på ploghydraulikk, riktig verktøy, osv. Jeg har vært borti situasjoner hvor jeg har blitt undervurdert av andre eller fått stikk som at kvinner ikke hører hjemme i denne bransjen.

Det er heldigvis langt mellom gangene det skjer. Tilfeller som når personer henvender seg til en mannlig kollega i stedet for meg, kan jo lett oppfattes feil. Mennesker henvender seg jo til personen man føler seg tryggest på, og det kan jo være mange grunner for at man velger personen av samme kjønn, så vi må være litt forsiktig med å tolke også. Alt i alt så syns jeg bransjen beveger seg i riktig retning og jeg blir litt stolt av innsatsen som legges ned, blant annet i Mesta.

Jeg husker for eksempel godt den første gangen jeg skulle kjøre asfalt alene. Jeg var utrolig nervøs for å gjøre noe galt i forhold til utlegger’n, som at jeg skulle skli fra den eller noe slikt. Men guttene som jobbet på utlegger’n var veldig tålmodige med meg og skjønte at jeg var ny. Jeg setter veldig pris på de som viser tålmodighet og forstår at man aldri er ferdig utlært.

Overordnet er det viktig for meg at alle som ferdes etter vegen skal være så trygge som mulig, og at jeg som yrkessjåfør skal gjøre mitt for å unngå farlige situasjoner. Det er også viktig å ha et godt arbeidsmiljø og trives på jobb, og her må jeg igjen få gi litt skryt til arbeidskollegaene mine i Mesta Trondheim.

Utenfor jobb går tiden til venner, litt tegning, hund, trening og turer. Bil og motor er så klart også en hobby som mange andre i denne bransjen.”

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.112