23948sdkhjf

X-serien blir tilgjengelig som korthekk

JCB får korthekkalternativ i 22-26 tonns klassen med 245XR.

- Korthekk-versjonen er en viktig modell i Norge så denne har vi ventet på, forklarer Dagfin Søgård, produktansvarlig for JCB hos Rosendal Maskin.

For nå lanserer JCB 245XR korthekk, eller reduced swing, som britene kaller den. I forhold til den konvensjonelle JCB 220X får den 40 prosent mindre utsving bak.

Bestillingsklar i høst

Den kan bestilles nå i høst med monobom, tredelt bom og man har valget mellom 2,4- og 3.0-meters stikke. Beltebredde fra 600 til 900 mm og skjær fra fabrikk er tilgjengelig.

Dieselmax 448

245XR er utstyrt med en steg V 448 Dieselmax-motor på 4,8 liter som yter 173 hk. Den bruker SCR, DPF og DOC. 

Selv om maskinen er mer kompakt har servicelukene blitt romslig dimensjonert som skal sikre lett tilgang, forsikrer JCB om. Luftfiltre og hydraulikkfiltre varer opptil 2000 timer mens motoroljeintervallene er på 500 timer.

X-Serie-hytta

Da X-serien ble lansert for noen år siden vokste førerhytta med 15 prosent i forhold til den forrige JS-generasjonen. JCB oppgir volumet i hytta (noe som ikke er så vanlig) til å være 2,86 kubikkmeter, noe som skal være svært romslig i denne klassen. I tillegg skal den være en av de best støyisolerte med 69dB som oppgitt støynivå.

Grammer-sete med elektrisk styrt korsryggstøtte, med oppvarming og kjøling er tilgjengelig. 7-tommers skjerm og oppdaterte Command Plus-brytere følger med.

Opphav og kilder: JCB / Rosendal Maskin

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078