23948sdkhjf

Tidligere Bring-selskap slanket seg til plusstall

De første 2020-tallene overrasker fra Nor-log.

TRANSPORT OG ØKONOMI: Den fortsatt relativt ferske Nor-Log Gruppen, hvor kjente navn som Suldal Transport og Miniekspress er drivkrefter, er i ferd med å bli en av de kraftigste konstellasjonene i privateide Transport-Norge.

Da Bring Frigo i 2019 ble til Nor-Log Thermo, begynte samtidig en økonomisk transformasjon. Nå begynner 2020-tall å komme på plass fra Brønnøysundregistrene – og det første resultatet overrasker.

Ble privatisert, ble lønnsomt

Da selskapet het Bring Frigo, var det en ting som var sikkert: Resultat før skatt kunne år etter år telles i mangfoldige millioner kroner – i minus.

Ergo var det mange hevede øyenbryn da meldingen kom i desember 2019 om at ferske Nor-Log kjøpte det større selskapet, med overtagelse fra tidlig 2020. For selv om Nor-log Gruppen kunne regne hjem en omsetning på rundt 700 millioner kroner, representerte Bring Frigo en liten milliard.

Allerede da 2019-tallene kom for Bring Frigo, altså et år Nor-log ikke har hatt påvirkning på, var imidlertid det sedvanlige store millionunderskuddet redusert til snaut 500.000 kroner i minus. Men med en milliard kroner i omsetning – fortsatt ikke bra.

Årsregnskapet, som ble godkjent 13. september, kommer imidlertid med overraskelser.

At resultat før skatt nå kan telles til nesten fem millioner kroner i pluss, er jo bra og verd en aldri så liten applaus. Det er fortsatt ikke rare marginen (0,6 prosent), men å snu en så stor skute er tøft arbeid.

Slanket seg kraftig

Overraskelsen ligger imidlertid i omsetningstallet. Driftsinntektene er fra 2019 til 2020 redusert med over 20 prosent. 210 millioner kroner i driftsinntekter er barbert bort, om endte i 2020 på 740 millioner kroner.

Sånne store endringer gjør det litt ekstra spennende å vente på resten av tallene i Nor-log-sfæren.  

Kilde: Proff.no, tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078