23948sdkhjf

Ramona fra Askøy: - Det er viktig å møte andre med et smil

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg prøver så godt jeg kan å være en god kollega for andre”

  • Sjåfør: Ramona Skjerve Henriksen
  • Bosted: Askøy utenfor Bergen
  • Kjører: Primært i Bergens-området, men kontrakten på asfalt strekker seg ut i det store Vestland.
  • Bil: Volvo FH 500 6x2 med asfaltpåbygg og svingestjert
  • Transporterer: Asfalt fra verkene til utlegger og kunder, og til vinteren tilslagskjøring til Ølen betong i Bergen og eventuelt litt anleggskjøring siden baljen til Ramona tåler litt mer trøkk enn andre baljer.
  • Ramona har kjørt lastebil siden sommeren 2019, og kjører for Haugen Transport og Maskin AS.
  • Instagram: @ramonahenriksen

“Valget om å bli yrkessjåfør var litt tilfeldig. Jeg har fagbrev innen Fjell og Bergverk, så jeg kan kjøre de fleste anleggsmaskiner. Da hadde jeg et friår etter læretiden min, tok jeg 19-ukers kurset på Os Videregående skole. Der fikk jeg tatt CE, Truck, G8 og G11, og er storfornøyd med å kunne være litt potet.

Planen min var å ikke kjøre lastebil, men borerigg. Jeg ville derimot ha muligheten til å transportere meg selv rundt på jobber.

Da jeg besto klasse C fikk jeg spørsmål fra den ene kjørelæreren vår om jeg var interessert i jobb, og jeg fikk et jobbtilbud jeg ikke kunne si nei til. Det var hos Haugen Transport og Maskin.

Den første langturen min med lastebil var nå i sommer, og den husker jeg veldig godt. Før har jeg kun kjørt et par år med dumperbil lokalt i Bergen. Jeg lengtet etter noe lengre turer som jeg nå har fått med asfaltkjøringen.

Den første turen gikk til Halsenøy via Stord med et lass asfalt til en kunde. Jeg har alltid hatt en fascinasjon av å ta ferge med lastebil, ikke spør meg hvorfor, men på den turen fikk jeg ta tre fergeturer på en dag. Jeg leverte lasset og fikk kjøre Husnes - Rosendal - Mundheim -Tysse - Bergen hjem igjen. Det var en kjempetur!

Det viktigste for meg i en hverdag som yrkessjåfør, og egentlig i alle yrker, er å ha det fint på jobb. Det å like jobben sin utarter seg mye i hvordan man fremstår i yrket. Jeg prøver så godt jeg kan å være en god kollega for andre. Ikke bare i firma, men også for andre på veien, på anleggsplassen eller hvor enn det måtte være. Det å møte andre med et smil eller en hyggelig tone er alfa og omega i et yrke hvor man omgås så mange forskjellige mennesker. For det er det som er så fint med å bli yrkessjåfør. 

Jeg bruker fritiden min til å sove, og er litt med bak kulissene til Trucker Girls Club Norway.”

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.111