23948sdkhjf

Lansert: Nissan Townstar

Skal overta etter Nissan e-NV200-suksess i Norge - kommer som elektrisk og bensin mot slutten av året.

I dag lanserte Nissan sin nye LCV basert på Renault Kangoo, eller CMF-C-plattformen.

Modellnavnet blir Nissan Townstar og den vil kunn bli tilgjengelig som bensindrevet eller batterielektirsk. Nissan velger altså å kutte dieselalternativet i dette segmentet, selv om Kangoo leveres med diesel.

1,3-liters bensin

Bensinversjonen får en Euro 6d 1,3 liters bensinmotor med 130 hk med 240 Nm med 6-trinns manuell gearkasse. Den blir tilgjengelig mot slutten av året.

Elektrisk med 28-mils rekkevidde

Den Nissan-importøren i Norge er mest spent på naturligvis er EV-versjonen som kommer noen måneder etter bensinversjonen.

Den får 44 kWh-batteri med 28 mils rekkevidde WLTP-kombinert (i på vannte av WLTP-homologenisering). Den yter 245 Nm og 122 hk og får CCS-lading på 75 kW i tillegg til DC-lading og et intelligent energi-styresystem og termisk kjøling av batteri.

- Vi ser veldig fram til å kunne begynne å selge denne modellen. Den stiller i en attraktiv varebil-klasse, og særlig e-NV200 har vært helt enestående for Nissan i Norge, kommenterer Knut Arne Marcussen, informasjonssjef i Nissan Nordic Europe i Norge.

At den elektriske versjonen også får en tilhengerkapasitet på 1,5 tonn, virker positivt. Lastekapasiteten er ellers oppgitt til 800 kilo og opp til 3,9 kubikkmeters varerom.

Interiøret blir helt nytt med digiatlt 10-tommers instrument-panel og 8-tommers infotainmentskjerm.

Produksjonen finner sted sammen med Renault i Maubeuge i Frankrike, hvor alliansens produksjon av mindre varebiler ligger. Produksjonen ved anlegget i Barcelona legges som kjent ned.

Mye mer utstyr

CMF-C-platform gir muligheter for aorund view monitor (som blir unik for Nissan), propilot (autonom kjøreteknologi), hands-free parking, traffic sign regognition, sidewind-assist, trailer sway-assist, intelligent emergency braking og blindspot warning.

Opphav og kilder: Nissan

KLIKK for alle artikler i Varebil pickup elbil.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094