23948sdkhjf

Nina Solli blir ny BNL-direktør

Nina Solli er ansatt som ny administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening (BNL). Hun kommer fra rollen som regiondirektør i NHO Viken Oslo.

Nina Solli har jobbet i kommunikasjonsbransjen, og har bred erfaring fra ulike roller i NHO i mer enn 20 år.

Hun har hatt ansvar for flere store NHO-prosjekter, og de siste 10 årene har hun vært regiondirektør for NHOs største region, Oslo og Akershus som for tre år siden ble til NHO Viken Oslo, hvor også Østfold og Buskerud ble en del av regionen, opplyser BNL i en pressemelding.

Solli er utdannet sivilmarkedsfører, i tillegg har hun tatt Master of Management-program i kommunikasjon, organisasjonspsykologi og ledelse.

Les også: Jon Sandnes fratrer som BNL-direktør

Verdifull erfaring

Haakon Tronrud, styreleder i BNL, sier de er veldig glade for å få med Nina Solli på laget i BNL.

– Med Solli får BNL en solid leder med verdifull kommunikasjons- og organisasjonserfaring, samt strategisk og operativ kunnskap innenfor helt sentrale områder for vår næring som klima, miljø, samferdsel og kompetanse. I tillegg har hun hatt mye medlemskontakt med våre bedrifter og kjenner godt til deres hverdag og behov, noe som er en stor fordel, sier Tronrud.

NHO-direktør Ole Erik Almlid gratulerer Nina Solli med ny jobb og takker henne for den gode innsatsen i tiden hun har hatt hos NHO.

– BNL representerer bedrifter i hele landet som vil være viktige jobbskapingsmotorer. Slik jeg kjenner henne, er jeg sikker på at hun har gode forutsetninger til å fylle rollen til å bli en viktig pådriver i fremtidens jobbskaping, verdiskaping og bærekraftig utvikling. Dette vil komme medlemmene til gode, sier, Almlid

Grønt skifte, kompetansegap, innovasjonstakt

– Jeg er takknemlig for tilliten og glad for at jeg får denne muligheten. Byggenæringen er en spennende næring og helt avgjørende for at vi skal lykkes i det grønne skiftet. Hele næringslivet er i omstilling. Vi må få ned klimautslippene, vi må tette kompetansegapet, øke innovasjonstakten, og vi må jobbe for å inkludere flere som står utenfor arbeidslivet. Her ligger det mange spennende muligheter som jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Solli som tiltrer stillingen 29. november 2021.

Opphav og kilder: BNL

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094