23948sdkhjf

CargoNet øker togtilbudet på Nordlandsbanen

Etter påtrykk fra kundene øker CargoNet togtilbudet gradvis fra tre til fire daglige avganger på Nordlandsbanen.

Som et resultat av stor pågang på skinnegående godstransport og økt kapasitet mellom Oslo og Nordland har CargoNet i samarbeid sine kunder besluttet å øke med ytterligere én daglig avgang på Nordlandsbanen.


Dette skjer kun ett år etter at kapasiteten sist ble utvidet og med dette har kapasiteten blitt tilnærmet doblet på et drøyt år.
Behovet har oppstått etter påtrykk fra næringsmiddelkjedene, oppdrettsnæringen, og ikke minst som en konsekvens av etterspørsel etter bærekraftige transportløsninger, skriver selskapet i en pressemelding.

Fire daglige avganger fra februar/mars

Tilbudet økes i første omgang med én ukentlig avgang fra november, og deretter vil frekvensen økes suksessivt. I månedsskiftet februar/mars vil CargoNet kjøre alle ukedager med fire daglige avganger i begge retninger på Nordlandsbanen. Toget har hurtig fremføring, og strekningen Oslo-Fauske tilbakelegges på drøyt 20 timer, opplyser CargoNet.

– Vi er svært glade for den store interessen vi nå ser på Nordlandsbanen. Vår opplevelse er at bærekraft og trafikksikkerhet verdsettes høyt hos kundene når de nå ønsker å legge over fra bil til tog, uttaler Carl Fredrik Karlsen, konstituert adm. direktør i CargoNet.

Ifølge selskapet vil det nye toget alene spare miljøet for om lag 50.000 tonn CO2, i tillegg til økt trafikksikkerhet på veiene som følge av redusert tungbiltrafikk.

Kilde: CargoNet

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094