23948sdkhjf

Positiv til et omfattende tilsyn av trekledning

Treindustrien er svært positiv til at Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) nå gjennomfører et omfattende tilsyn med behandlet utvendig trekledning.

(DiBK) vil ha større oppmerksomhet rundt viktigheten av riktig produktmerking og samtidig avdekke eventuelle feilmerkinger.

 

DiBK fører nå markedstilsyn med en rekke produkter av typen utvendig behandlet trekledning. Til sammen 70 produsenter og distributører blir i disse dager kontaktet av direktoratet. Tilsynet omfatter dokumentasjonskontroller og testing av utvalgte produkter, opplyste DiBK i en pressemelding i går.

Nyttig og viktig bidrag

– Kunnskapen fra tilsynet vil være nyttig og et viktig bidrag for både seriøsitet, kvalitet og innovasjon i byggenæringen, sier Heidi Finstad, adm. direktør i Treindustrien, en bransjeorganisasjon for produsenter av trelast og andre trebaserte byggematerialer.

Hun mener tilsyn er nødvendig for å være trygge på at bygningsregelverket etterleves.

– Det vil tilføre nyttig kunnskap om markedet og aktørene, og ikke minst gi et faglig bidrag knyttet til å vurdere regelverkets brukervennlighet, sier Finstad, som legger til at det også vil tilføre kunnskap som grunnlag for innovasjon slik at produsentene kan bidra til å ivareta forsvarlig og god byggkvalitet. Gjennom tilsynet vil det kunne identifiseres og dokumenteres eventuelle behov for å forbedre regelverket og veiledninger.

Finstad påpeker at markedstilsynet også har en veiledende funksjon som er avgjørende for at man kan være sikre på at regelverket etterleves.

– Etter tilsynet med brannbehandlet kledning har det vært mye fokus på kledningsprodukter og det at vi nå får et omfattende markedstilsyn er derfor bra for videre oppfølging og utvikling, sier hun.

Opphav og kilder: Treindustrien, DiBK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111