23948sdkhjf

Giga-feste på et lite marked

Bak et HK-feste på drøye 1,4 tonn forteller Ole Siem og Kjell Svanberg om et vedvarende høyt norsk marked.

Det har gått jamnt hele tiden kommenterer daglig leder og eier av OilQuick Norge AS, Ole Siem, om markedet under pandemien. Hans inntrykk er egentlig at Norge har ligget på et jevnt høyt nivå i nesten 10 år. 

10 prosent over

Året ser så langt ut til ligge 10 prosent over fjoråret og de har fått ordrereserver frem til Q2 neste år, mye fordi maskinprodusentene ikke klarer å lever før det, forteller Siem. Demoleringssektoren og avfallssektoren har de fortsatt svært godt grep om, i tillegg har tunnell- og banemarkedet kommet med bestillinger på helautomatiske fester og utstyr.

Lite marked

OilQuick Norge AS tok også over import og service for Trevi Benne i januar, noe som skal være et greit supplemang. For å selge demoleringsverktøy enkeltvis i Norge er nesten bortkasta, kommenterer han. Markedet er så lite og de store gutta kjøper maskinpakker ferdig utstyrt med 8 til 10 verktøy.


Bilde over: Oil Quick 120-festet på 1425 kilo står snart på en Cat 395 tilhørende AF Decom. Foto: Fredrik Saugstad

Giga HK-feste

Ute på lageret viser han et solid eksempel... på en knelende pall. Et OQ 120-feste som skal på AF Decoms nye Cat 395. Festet alene veier over 1,4 tonn og det er tredje gang OilQuick leverer noe slikt i Norge. I samme pakke skal det monteres et 90-feste på en Cat 374. Det første 120-festet ble levert til Pewe i 2007 minnes Siem. 

 Hele saken kan leses i Anleggsmagasinet Nr.6 2021 - abonner her.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078