23948sdkhjf

Olav Askjer: Svært spent på utviklingen i byggebransjen

De fleste oppdragene til Askjer Kran & Transport AS er innenfor byggebransjen. Nå er selskapet spent på utviklingen: Allerede merker de at kundene er nølende og avventende som følge av vanskelig tilgang på enkelte byggevarer.

Olav Askjer Kran & Transport ble etablert i 1985 og har base i Våle et par mil inn i landet for Horten i gamle Vestfold fylke. Hovedtyngden av oppdragene er for byggebransjen og selskapet har spesialisert seg på transport av takstoler og veggelementer.

Askjer disponerer i dag 11 kranbiler, hvorav tre planbiler og åtte trekkvogner. Hans Olav Askjer, sønn av gründer og daglig leder Olav, forteller til Building Supply at selskapet har faste transportoppdrag for fire konkurrerende produsenter av takstoler og elementer og at de daglig kjører ut om lag 20 tak og monterer et sted mellom fire og seks boliger.

Les også: Lavt, langt og svingvillig i Vestfold

Høyt trykk nå – spent på vinteren og våren

Byggebransjen er for tiden preget av høye priser og dårlig tilgjengelighet på enkelte byggevarer. Hans Olav forteller at de registrerer at de store kundene de kjører for er noe nølende og avventende fordi det er vanskelig for dem å få tak i blant annet sponplater og annet trevirke.

Siden mange av beslutningene om bygging til vinteren og våren tas nå er han svært spent på den videre utviklingen, men presiserer at det fortsatt er høyt trykk på utkjøring av varer som allerede er bestilt.

Bunnsolid økonomi

Askjer Kran & Transport AS har i alle år etter etableringen gått i pluss og har en svært solid økonomi. Selv om de ordinære driftsinntektene på 45,3 millioner kroner i fjor var noe ned fra foregående år, fikk selskapet et rekordhøyt driftsresultat på 5,5 millioner kroner.

Hovedårsaken til det gode resultatet skyldes imidlertid salget av TEB Trans, et krokfirma i Holmestrand som ble kjøpt opp for noen år siden. Hans Olav forteller at det kjørte fast for Norsk Gjenvinning og noen andre, og selv om selskapet hadde ni biler var det likevel en liten aktør i sin nisje og som de etter hvert fant ut ikke ble lønnsomt nok.

Salget finansierte for øvrig oppføring av både en ny egen vaskehall og et verkstedbygg som stod ferdig tidligere i år, og etter noen år hvor virksomheten også var engasjert i kjøring av jern og søppel kan Askjer Kran & Transport igjen konsentrere seg om transport med kranbiler.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093