23948sdkhjf

FREJA kjøper Thoresen Transport i Larvik

Thoresen Transport AS har pr. 1. oktober 2021 blitt solgt til FREJA Transport & Logistics AS.

LOGISTIKK OG TRANSPORT: Oppkjøpet fremkommer av en pressemelding i formiddag.

- Siden vi grunnla selskapet i 1982, har vår ambisjon vært å skape vekst og utvide våre forretningsområder. Jeg er veldig stolt og glad for at Thoresen Transport fremover blir en del av FREJA, som vi har samarbeidet tett med gjennom de seneste 9 år i Vestfold, Buskerud og Telemark, sier Lars Thoresen i Thoresen Transport.

135 mill i omsetning

Selskapet ble grunnlagt av Lars Thoresen, og hans bror Knut Thoresen. Virksomheten har i dag 25 medarbeidere innen områder som nasjonal og internasjonal transport, containertransport og toll/spedisjon, og forventet omnsetning i 2021 er 135 millioner kroner.

Etter oppkjøpet fortsetter Lars Thoresen som leder av Thoresen Transport, som fortsatt vil ha kontor, lager- og terminalfasiliteter på sin nåværende sentrale plassering på Larvik Havn.

Hos FREJA Transport & Logistics ser man frem til det nye samarbeidet og understreker at den stabile og gode utviklingen hos Thoresen Transport har vært viktig for oppkjøpet.

- Vi har lenge vært på utkikk etter den rette partner og da muligheten for å bli majoritetseier i Thoresen Transport var det en forholdsvis enkel beslutning å ta, sier Kjell-Arne Eloranta, administrerende direktør i FREJA Transport & Logistics AS.

Beholder navn og ansatte

Lars Thoresen vil fortsatt beholde de resterende 20 prosent av av aksjene i Thoresen Transport, som også beholder navnet Thoresen Transport AS, med de samme sjåførene, kundekontaktene og bilparken som i dag

Oppkjøpsprisen er ikke opplyst, men med såpas pene resultater som grafen under viser, kan det nok ha kostet Freja en god del kroner. Avtalen er også betinget av en godkjenning fra konkurransemyndighetene.

Kilde: Freja pressemelding, Proff.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11