23948sdkhjf

Kruse Smith skal bygge Skien Brygge

Skien Brygge Utvikling AS har valgt Kruse Smith som samspillspartner i arbeidet med å utvikle første byggetrinn av en stor sentrumsutvidelse i Skien.

For utbygger er det en klar ambisjon at prosjektet skal gjennomføres med bærekraftige løsninger på materialvalg, gjenbruk og energi, og søke synergier der muligheter oppstår.

 

Skien Brygge blir en en forlengelse av sentrum, lokalisert mellom FV32 og elva i Skien, i fortsettelse av Langbryggene. Her skal det bygges leiligheter, kontorer, hotell og variert næringsvirksomhet, og det tilrettelegges for et «spennende bygulv» (sic) med aktiviteter for alle gjennom hele året. Totalt utviklingspotensiale for området er 55.000 kvm og utbyggingsområdet for første fase har et totalareal på cirka 19.500 kvm opplyser Kruse Smith i en pressemelding.

Passer Kruse Smith godt

– For oss er dette et fantastisk flott oppdrag, fastslår Anders Larsen, regiondirektør i Kruse Smith. – Først og fremst er det inspirerende å få oppgaven om å utvikle dette prosjektet sammen med en svært kompetent oppdragsgiver. Dernest er dette et prosjekt som passer vår organisasjon godt. Vi har bygget opp en solid kompetanse på prosjektutvikling og tidligfase. Nå skal vi bruke denne, sammen med vår erfaring fra tilsvarende gjennomførte byggeprosjekter til å gi Skien Brygge Utvikling de beste løsningene, fortsetter Larsen

Fokus på miljø og gjenbruk

For utbygger er det en klar ambisjon at prosjektet skal gjennomføres med bærekraftige løsninger på materialvalg, gjenbruk og energi, og søke synergier der muligheter oppstår. Are Tafjord, Kruse Smiths distriktssjef for Telemark-Vestfold, er klar på at dette er en ambisjon Kruse Smith deler, og vil bistå til på beste måte.

– I forprosjektet har det blitt jobbet med BREEAM-sertifisering av hotell og næringsbygg. Det er også sett på muligheter for gjenbruk av enkelte materialer som ligger på tomten i dag. Det kan for eksempel være gamle togskinner, trestokker, stein og murer. I tillegg vurderer vi bruk av massivtre som bæresystem i deler av hotellet. Endelige beslutninger rundt dette er foreløpig ikke tatt. Dette vil bli en viktig del av samspillsfasen som er startet opp nå, forteller Tafjord.

Byggestart i andre kvartal 2022

Skien Brygge Utvikling AS er eid av Bane Nor Eiendom med 50 prosent og av R8 Projects og Skien Boligbyggelag med 25 prosent hver.

Daglig leder Tom Roger Rystad sier de er svært fornøyde med å ha Kruse Smith med på laget.

– Det er en entreprenør med god erfaring fra samspillsprosjekter, solid kompetanse og flere gode referanser fra samspill på relevante prosjekter. I tillegg har de lokal tilhørighet og god markedskunnskap. Vi ser frem mot samarbeidet, og har en klar forventing om at de blir en spydspiss i prosjektet, både gjennom å levere gode produkter og løsninger, så vel som det å løfte prosjektet i gjennomføringsfasen, sier han.

Første byggetrinn av Skien Brygge inneholder fem bygg med en kombinasjon av leiligheter, kontorer, næring og hotell. Det er tegnet avtale med Comfort Hotel Skien Brygge for hotelldriften. Leilighetene legges ut for salg rundt årsskiftet og intensjonen er byggestart i løpet av andre kvartal 2022.

Opphav og kilder: Kruse smith

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078