23948sdkhjf

Markussen i Narvik landet sitt hittil største oppdrag

Anleggsgartner- og entreprenørbedriften A. Markussen AS i Narvik landet nylig sitt hittil desidert største oppdrag.

ANLEGGSGARTNER OG ENTREPRENØR: For å håndtere en stadig økende mengde gods fra jernbane, skip og bil utvides nå godsterminalen i Narvik med flere jernbanespor og diverse annen infrastruktur.

Prosjektet i regi av Bane Nor område nord har en samlet kostnadsramme på mer enn 300 millioner, og av dette har A. Markussen nå fått tilslaget på et oppdrag verdt 53 millioner kroner.

– Dette er den største jobben vår noensinne, og den sikrer full sysselsetning for oss gjennom det som tradisjonelt sett kan være en vanskelig vintersesong her nord, sier eier og daglig leder Florian Aschwanden i A. Markussen AS.

Egne ressurser og lokale underleverandører

Han forteller at majoriteten av arbeidet er en maskinentreprenørjobb, og at de vil bruke underentreprenører til deler av jobben.

– Finishen med steinlegging vil være typisk anleggsgartnerarbeid, men det er mye annet som skal gjøres før vi kommer så langt. En del bygg skal fjernes, og til denne rivingen har vi knyttet til oss en riveentreprenør fra Østlandet. Resten løser vi med egne ressurser eller lokale underleverandører, sier han.

– Dette er et eldre område av Narvik hvor det har vært industri tidligere, og det ligger forurensede masser i grunnen. Disse krever imidlertid ikke ekstraordinære tiltak, og majoriteten vil bli gjenbrukt på området. I de tilfellene hvor massene må byttes ut vil de bli fraktet ut av området.

Sanering og mye annet

Alt i alt omfatter kontrakten A. Markussen AS nå har inngått sanering av flere bygg, bygging av ny strømforsyning.

I tillegg kommer bygging av ny bilterminal, gjennomføring av store masseutskiftninger, etablering av ny underbygning for flere nye jernbanespor, bygging av gjerder og porter og å flytte og bygge ny pumpestasjon for avløp.

Kilde: Naml-nytt.no

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109