23948sdkhjf

Prøvde å smugle 45 halmballer inn i Norge

Sjåføren forsøkte å ta med seg halmballer med en totalvekt på 27.000 kilo inn i Norge. Det gikk dårlig.

GRENSEKRYSSENDE: Det var natt til mandag denne uka at en sjåfør i 50 årene forsøkte å ta seg inn i landet med 45 halmballer på lasten.

Han kjørte ifølge Halden Arbeiderblad inn på rødt deklarasjonsfelt ved Svinesund Tollsted på E6. Problemet var at han ikke hadde oppgitt eller framlagt alle vare for tollkontroll.

Avisa skriver at mannen ble tiltalt for å ha brutt Toll-loven § 16 for å ha forsøkt å ta de 45 halmballene inn i landet. Paragrafen omhandler innførsel eller forsøk på innførsel av en vare utenfor Tollvesenets kontroll. Strafferamme for denne type overtredelse er bøter og/eller fengsel inntil seks måneder.

Sjåføren fikk et inndragningsforelegg på halmballer og en maskinhenger.

Ifølge inndragningsforelegget skal høyballene ha en verdi på 82.890 kroner, og avgiftsunndragelsen skal ha vært på 39.772 kroner.

HA skriver at dersom mannen velger å ikke vedta inndragningsforelegget vil saken bli sendt til retten for en eventuell pådømmelse.

I en kommentar til artikkelen, slik den står hos vår nettkollega plastforum.no, stilles det imidlertid et stort spørsmål ved om ikke Tollvesenets verdisetting av høy- eller halmballene er langt over verdien slikt omsettes for. 

Opphav og kilder: Halden Arbeiderblad, PlastForum.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079